GÜNDEM 12 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 9 Ekim komplosunu protesto etkinlikleri takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 9 Ekim 2019’da Türk devleti ve güdümündeki çetelerin saldırısıyla Serêkaniyê işgal edildi. Yaklaşık 150 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığı bu süreçte, Reca Ebdo Mistefa ve kızı Xanim Hisên de göç etmek zorunda kalanlar arasındaydı.

- Sultan Yaray, "Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için topyekûn bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi en iyi şekilde dile getirebileceğimiz alanlardan biri de bu miting olacak. Özgürlük talebimizi haykıracağımız mitingimize tüm halkımız davetlidir" dedi

- Yoldaşları, Şivan Ronahî’nin yaşamı, yoldaşlığı, komutanlığı ve insani ilişkileriyle büyük saygınlık gördüğünü söyledi.

- Semîra El Ezîz: “Kurduğu Suriye’nin Geleceği Partisi ile sadece bir siyasi yapı oluşturmakla kalmadı, farklı etnik grupların bir araya geldiği yeni bir geleceğin öncüsü oldu. Genel Sekreter olarak adaletin ve eşitliğin sesi haline geldi.”

- DEM Parti Milletvekili Kamuran Tanhan, Rojavalı tutsaklara yönelik ayrımcılık ve kötü muamelenin sistematik bir şekilde devam ettiğini söyledi.

- Kürt halkının kanseri, süreklilik kazanmış işbirlikçi ve hain Kürt’tür. Nitekim, bu kanserin ne düzeyde öldürücü olduğu, halk tarihimiz boyunca yaşanan trajik sonuçlarda görülmüştür.