28 gündür gözaltına bulunan Yıldırım'ın evi işaretlenmiş

Bağlar'da 28 gün önce gözaltına alınan Şefik Yıldırım (48), gözaltına alınmadan önce polislerce fiziki takibe alıp, evine polisler tarafından çarpı (X) işareti atılarak (ŞYR) harflerinin yazıldığı iddia edildi.

Amed’in Bağlar ilçesinde bulunan Girne Caddesi'nde üzerinde 6 Ekim'de polis ve özel harekat timleri tarafından gözlatına alınan Şefik Yıldırım(48)'ın evine polislerce çarpı (X) işareti atıldığı ve (ŞYR) harflerinin yazıldığı belirtildi. 

Yıldırım’ın gözaltına alınmasının ardından eve gelen misafirler tarafından apartmanlarının duvarında çarpı işareti atıldığı fark edildi. 

Çarpı işaretini gören Yıldırım kardeşi T.Y(45) ise İnsan Hakları Derneği Amed Şubes'ne (İHD) giderek başvuruda bulundu. 

Abisi Yıldırım’ın evinin kapısının işaretlendiği fark eden T.Y abisinin oturduğu daireye gözaltına alınmadan önce yeni taşındıklarını belirtti.

Ağabey Yıldırımın daha önce de polisler tarafından sürekli takip edildiğini söyleyen T.Y, “Daha önce ağabeyim defalarca gözaltına alınıp bırakıldı. Ağabeyim bize daha öncede derdi polisler tarafından takip ediliyorum diye. Ağabeyin durumu için kaygılanıyoruz. 28 gündür gözaltında ve devletin elinde gözaltında tutacak herhangi bir somut delil yok. Ağabeyim'in evinin kapısına atılan işaret polisler tarafından atıldı. Eve gelen misafirler tarafından işaret ve harfler fark edildi. Çarpı işaretinin üzerinde (ŞYR) baş harfleri vardı. Çok eski bir yazıydı. Abim gözaltına alınmadan önce yazılan bir yazı olabilir” dedi.