3 özgürlük savaşçısı uğurlandı

2 YPG savaşçısı ve bir Asayiş üyesi kitlesel törenle toprağa verildi.

 

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Selûm, Cizre Kantonu İçişleri Konseyi Başkanı Kenan Berekat, siyasi parti ve sivil toplum kurumları temsilcileri de cenaze törenine katıldı.

Yüzlerce kişi, Minbic’de yaşamını yitiren YPG savaşçıları Bilind El-Mihemed (Baz Dêrik) ve Fatih Korkimaz (Serhed Kirzan) ile Girkê Legê’de görevi esnasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Cemal Şêxmûs (Çiya Qendîl)’in cenazelerini almak için Derik hastanesi önünde toplandı.

Cenazeleri alan halk, uzun bir araç konvoyuyla Şehit Xebat Dêrik şehitliğine doğru yola çıktı. Konvoyun geçişi esnasında yol üstünde bulunan Newroz kampı sakinleri de, zılgıtlar ve sloganlarla kitleyi selamladı.

Şehitliğe ulaşıldığında tabutlar omuzlara alınarak tören alanına getirildi.

Burada askeri tören düzenlendi. Ardından İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat, “Zafere doğru büyük adımlar attık. Bu başarılarımız özgürlük savaşçılarının mücadelesi sayesinde gerçekleşmiştir. Tüm oluşumlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünce felsefesiyle birlik yönetimini oluşturmuş ve demokratik federal sistemin inşasının hazırlıklarını yapıyorlar” dedi.

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr Selûm da, bölgedeki oluşumların birliklerini pekiştirdiklerini belirterek, büyük kazanımlar elde ettiklerini kaydetti.

Türk devletinin Cerablus işgalini de lanetleyen Selûm, işgalci Türk devletinin bu uygulamalarla Kuzey Suriye’deki gelişmeleri engellemeye çalıştığını ifade etti.

Konuşmalar sonrasında özgürlük savaşıcılarının künyesi okunarak, şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi. Törende ayrıca YPG savaşçısı Bader Ebdî (Têkoşer Dêrik)‘in de şehadeti açıklandı.

Daha sonra özgürlük savaşçılarıı zılgıtlar ve sloganlarla defnedildi.