Çiftyürek: 13 Ekim'de ‘tecride hayır’ diyeceğiz

Kürt Halk Önderi üzerinde devam eden tecridin kanuni, ahlaki ve siyasi bir dayanağının olmadığını belirterek, “13 Ekim’de güçlü bir şekilde ‘tecride hayır’ diyeceklerini söyledi.

TECRİDE KARŞI EYLEM

DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için tüm halkı Amed'de yapılacak mitinge çağırdı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlanması amacıyla 13 Ekim'de Amed'de yapılacak olan miting için hazırlıklar sürüyor. Mitinge ilişkin ANF'ye konuşan DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, "13 Ekim'de Amed mitinginde Öcalan üzerinde tecride güçlü bir katılımla hayır diyelim” diye seslendi. 

GÖRÜŞLERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞABİLMELİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerinde sadece fiziki tecrit değil, fikri ve siyasi tecridin de olduğunu belirten Çiftyürek, şunları söyledi: “Avukatları ve ailesiyle görüşemediği için görüşlerini kamuoyuna sunamıyor. Bu fiziki ve fikri tecridin ne kanuni ne ahlaki ne de siyasi dayanağı vardır. Bunun bir an evvel sonlandırılması gerekir. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ile görüşlerini kamuoyuyla paylaşmasının önü açılmalıdır. Öcalan artık özgür olmalıdır. Hükümet demokratik çözüm ve barışı sağlamak istiyorsa Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşmalıdır. 13 Ekim'de Kürt halkını ulusal, özgürlük, demokrasi talepleri ile Öcalan'ın üzerindeki fikri ve fiziki tecridin kaldırılması için en güçlü biçimde mitinge katılmaya çağırıyoruz.”