GÖRÜNTÜLÜ

30 askerin öldürüldüğü eylemin görüntüleri yayınlandı

Gerilla TV, HPG-YJA Star gerillalarının 5 Ağustos tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Geniş Tepe, Masiro Boğası ve Gare alayına yönelik gerçekleştirdiği eylemin görüntülerini yayınladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, söz konusu eylemde en az 30 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Gerilla TV tarafından yayınlanan görüntüler, gerilla güçlerinin eylem öncesi hazırlıkları ve eylemin detayları yer alıyor.

HPG-BİM, eylemin sonuçlarına ilişkin daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

“5 Ağustos günü saat 12:30'da güçlerimiz Hakkari'nin Şemzinan ilçesine bağlı Geniş Tepesi, Masiro Boğazı Tepesi ve Garê alayına karşı kapsamlı bir eylem gerçekleştirmiştir. 2 ayrı koldan Geniş tepesi etkili bir şekilde vurmuş ve yaşanan çatışmalar akşam saatlerine kadar devam etmiştir.

Güçlerimiz Masiro Boğazı tepesini de etkili bir şekilde vurarak tepeyi girmiştir. Tamamen düşürülen ve kontrole alınan tepede 1 adet BKC silahı ve 1 adet HK-33(Melez) silahı kaldırılmıştır.

Aynı saatlerde gerillalarımız Garê alayını da ağır silahlarla hedef alarak etkili vurmuştur. Eylem ardından savaş uçakları eylem alanını bombalamıştır. 

TC ordusu askerlerinin cenazeleri 2 gün boyunca tepede kalmıştır. 7 Ağustos günü saat 13:00’da TC ordusu ölülerini katırlarla tepeden indirdikten sonra çok sayıda ambulans ile cenazelerini Şemzinan’da bulunan hastaneye kaldırmış ve hastaneyi ablukaya almıştır. Elde edilen bilgilere göre TC ordusunun 30’dan fazla ölüsü bulunmaktadır. 

Bu eylemde 6 gerillamız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür.”