5 YPG savaşçısı uğurlandı: ‘İzlerini takip edeceğiz’

Kobanê ve Dirbêsiyê’de 5 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde, "Şehitlerin izini takip edeceğimizin sözünü veriyoruz" mesajı verildi.

İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerine karşı direnişte yaşamını yitiren YPG savaşçıları Leyla Mihemed (Evîn Agirî), Bêrna Ak (Axîn Zinar), Îslam Yalçin (Botan Kadiya) ve Ehmed Osê (Şiyar Şêran) son yolculuğuna uğurlandı.

Kobanê halkı ve öz yönetim kurumlarından temsilciler, cenazeleri uğurlamak için Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı. Cenazeleri alan kitle, savaşçılara bağlılık sloganları eşliğinde Şehîd Dîcle Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti. YPG/YPJ, TEV-DEM ve yaşamını yitiren savaşçıların posterlerinin taşındığı cenaze konvoyunun mezarlığa ulaşmasıyla birlikte askeri bir tören düzenlendi.

Törende konuşan YPG Komutanı Devrim Kobanê, "Halkların özgürlüğü için canını feda eden şehitlerimizden güç alan bir gücüz. Onlar irademizi güçlendirmektedirler. Şehit analarının elini öpüyor, onlara üzülmeyin, diyorum. Yoldaşlarımız Kürdistan özgürlüğünü seçmişlerdir. Şehit analarımıza ve tüm halkımıza şehitlerin izini takip edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Şeddadê bölgesinde 7 Mart'ta yaşamını yitiren YPG’li Alan Xeraf’ı (Çekdem Ferhad) son yolculuğuna uğurlamak için binlerce kişi bir araya geldi. Cenazeyi Şehit Aileleri Kurumu’ndan sloganlar eşliğinde alan kitle, onlarca araçlık bir konvoyla Berkevirê köyündeki Ş. Rustem Cudi Şehitliği'ne doğru yola çıktı.

Burada düzenlenen törende konuşan Cizîr Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Hekem Xelo, aileye ve Rojava halkına başsağlığı diledi. Xelo, Rojava’da kazanılan büyük başarıların ardından bu siyasi ve askeri başarıları hazmedemeyen kimi güçlerin Rojava’ya yönelik kirli planlar tezgâhlamaya başladığını ancak bu planların tümünün de şehitlerin amansız mücadelesi sayesinde boşa çıkarılarak yeni başarılara imza atıldığını belirtti.

Çekdem Ferhad’ın babası da oğlunun mücadele çizgisini takip edeceklerini ve hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Ferhad'ın sicilli okunarak şehadet belgesi ailesine teslim edildi.