'Şengal'in yarasına ulusal birlik çözüm olur'

Şengal'i ziyaret eden KNK Eşbaşkanı Zeyneb Mûrad, Şengal'in yarasının ulusal bir yara olduğunu belirterek, "Bu yarayı herkes hissetmeli, bu acı hepimizin acısı. Şengal'e sahip çıkalım ve Türk devletinin saldırılarına engel olalım" dedi.

Şengal halkının taleplerinden birinin de ulusal birliğin kurulması olduğunu aktaran Zeyneb Mûrad, "Çünkü ulusal birlik ancak Şengal'in sorununa çözüm olur. Çünkü Şengal konusu ulusal bir konudur. Kürt halkının ulusal birliği bu sorunun çözümünü sağlayacaktır" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Zeyneb Mûrad, KNK üyeleri eski Kürdistan Bölgesi Milletvekili Şêrko Heme Emîn, aktivist Hamid Latif, gazeteci Şoreş Xidir, Zerdeştiler temsilcisi Faîze Firad, Gazeteci Fîyad Hîdanî, Araştırmacı Çeto Hewlerî ve Gazeteci Latif Fatih'in aralarında bulunduğu bir heyet Şengal'i ziyaret etti.

Heyet üyelerinden KNK Eşbaşkanı Zeynep Mûrad, Şengal ziyaretine ilişkin ANF'ye konuştu.
Güney Kürdistan'daki KNK üyeleriyle birlikte Êzidî halkına destek vermek amacıyla Şengal'i ziyaret ettiklerini söyleyen Mûrad, özellikle Türk devletinin saldırılarının ardından Şengal'deki durumu yakından takip etmek istediklerini belirtti. 

Irak hükümeti ve KDP'nin de imzaladığı Şengal antlaşmasının Êzidî halka zarar verdiğini kaydeden Mûrad, "Şengal derin bir yaradır. Ziyaret ettiğimiz gün bile toplu mezarlar açıldı. Bu yara, gün geçtikçe derinleşiyor. Bir çözüm bulunmalı. Biz de bu durumu yakından takip etmek istedik. Herşeye rağmen halkımız ayakta. Êzidî halkımız yeni bir yaşam inşa etmek istiyor. Ama maalesef Şengal bir yandan Türk devleti, bir yandan da Irak devleti tarafından saldırıya uğruyor. Şengal Irak topraklarının bir parçası olmasına rağmen Türk devleti her gün Şengal'i bombalıyor, halkımızı şehit ediyor" diye konuştu.

ULUSAL BİRLİK ŞENGAL'İN SORUNUNA ÇÖZÜM OLUR

Şengal Özerk Yönetimi'ni de ziyaret eden Zeyneb Mûrad, KNK olarak Êzidî halkı için birçok projeleri olduğunu ifade etti.

"Êzidî toplumu herkesin Şengal'e sahip çıkmasını istiyor" diyen Mûrad, şöyle devam etti: "Şengal'in yarası ulusal bir yaradır. Tüm halkımızın yarasıdır. Bu yarayı herkes hissetmelidir. Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırılarına engel olmalıyız. Şengal halkımızın bir diğer talebi de ulusal birliğin kurulması. Çünkü ulusal birlik ancak Şengal'in sorununa çözüm olur. Çünkü Şengal konusu ulusal bir konudur. Kürt halkının ulusal birliği bu sorunun çözümünü sağlayacaktır."