Şenyaşarlar: Hukuksuzluk annelerin mücadelesiyle son bulacak

Şenyaşar Ailesi'nin direnişi 359. gününde. Aile, katliamcıların korunduğuna dikkat çekerek, "Üstünlerin hukuku, annelerin mücadelesiyle son bulacak" dedi.

Adalet mücadelesini 359’uncu gününde sürdüren Şenyaşar ailesi, “Urfa’da herkesin tanık olduğu üstünlerin hukuku, annelerin mücadelesiyle son bulacak” mesajı paylaştı.
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 359. gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı bugün nöbeti Suruç ilçesinde bulunan evinde sürdürürken, Ferit Şenyaşar adliye önüne gelerek nöbeti dün polis saldırısına maruz kaldıkları adliye binasının giriş kapısında başlattı.
Adliyeye yolu düşen halk ve avukatları maruz kaldıkları adaletsizliklere dair bilgilendiren Şenyaşar, adalet sağlanana kadar adliye kapısından ayrılmayacaklarını belirtti.
Aile, “@senyasarailesi” adlı sanal medya hesabından, şu mesajı yayımladı: “Kimse yasalardan daha güçlü olmamalı, aksi durumda o yasalar size lazım olduğunda da işlevsiz kalacaktır. Urfa’da herkesin tanık olduğu üstünlerin hukuku, annelerin mücadelesiyle son bulacak."