'Adalet ve Özgürlük Nöbeti' sürüyor

'Adalet ve Özgürlük Nöbeti'nin ikincisi düzenlendi. Eylemde, kapatılan radyo ve televizyonların açılması istendi.

'Adalet ve Özgürlük Nöbeti'nin 2'ncisi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde gerçekleşti. 
Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ve TV10 çalışanlarının da katıldığı nöbette, sık sık "Özgür basın susturulamaz", "OHAL kaldırılsın, özgürlük istiyoruz" sloganları atıldı. Nöbet eylemi yağan yağmura rağmen sürerken, "Öğretmenime dokunma", "OHAL kaldırılsın", "Özgür basın susturulamaz" yazılı dövizler de taşındı.

EFE: NÖBETİ SÜRDÜRECEĞİZ

Eylemde, kurum temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı.
TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe: "Her hafta salı günü baskılar ortadan kalkana kadar nöbetimizi sürdüreceğiz. Biz gerçekleri yazdığı için hapse atılan tüm gazetecilerin, yazarların; gericiliğin karanlığına karşı bilimsel bilgiyi öğrettiği için içeride olan tüm akademisyenlerin serbest bırakılmasını, gerici eğitim sistemine karşı aydınlık bir ülke mücadelesi verdiği için açığa alınan, ihraç edilen tüm eğitim emekçilerinin, kurumu kapatıldığı için işten çıkarılan basın emekçilerin işlerine iade edilmesini istiyoruz."

KAVAK: DARBE EMEKÇİLERE YAPILDI

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi Başkanı Fadime Kavak: "15 Temmuz darbe girişiminin ardından binlerce kamu emekçisi görevden alındı. Bizim cephemizden baktığımızda darbe başarılı olmuş, çünkü esas darbe biz emekçilere yapılmıştır. AKP'nin darbe sonrası yaptığı mitinglerde hiçbir güvenlik sorunu çıkmadı. Sadece KESK'in olduğu mitinglerde mi güvenlik sorunu ortaya çıkıyor, diye buradan sormak istiyorum."
İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen: "Demokrasi, hakkını arayabilme özgürlüğüdür. Demokrasi özgürce düşüncelerini söyleyebilme özgürlüğüdür."

AKSOY: ÖZGÜR GÜNDEM OKURA ULAŞMALI

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Editörü Günay Aksoy: "20 yılı aşkın bir süredir baskı yaşıyoruz. Dayanışma amacıyla başlatılan 'nöbetçi genel yayın yönetmenliği' için haftanın her günü Çağlayan Adliyesi'ne gelip ifade veriyoruz. Gazete çalışanları olarak Özgür Gündem'in yayın hayatına devam ederek okuyuculara ulaşmasını talep ediyoruz."

KİŞİN: KORSANVARİ BASKINLA...

TV10 Yönetim Kurulu Üyesi Turabi Kişin: "Değerli basın emekçileri, bir hafta 10 gün önce bizler de sizin gibi o kameraların arkasındaydık, ama şimdi orada değil karşısındayız, korsanvari bir baskınla televizyonumuz kapatıldı, eşyalarımıza el konuldu. Umarım, tekrar sizlerin, arasına kameralarımızın arkasına geri geliriz."

OKATAN: FREKANSIMIZ DA İŞGAL EDİLDİ

Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan: "Kapılarımız kırılarak ve çalışanlarımız darp edilerek gözaltına alındı. Bununla da kalınmadı; frekansımız başka kuruluşlar tarafından işgal edildi. Şimdi bizim frekansımız üzerinden hukuksuzca yayın yapılıyor ve RTÜK buna dair herhangi bir yaptırım uygulamıyor. O frekans bize ait ve başka bir kuruluşa devredilemez."
İstanbul Üniversitesi'nde 3 Ekim'de sticker astığı için hakkında disiplin soruşturması açılarak 1 ay okuldan uzaklaştırılmasının ardından okul önünde eğitim hakkı için direnişe geçen gözaltına alınıp serbest bırakılan Buse Bayram ise, yarın saat 12.00'da okul önünde gerçekleştirileceği basın açıklaması için çağrı yaptı. 
Adalet ve Özgürlük Nöbeti, iki hafta önce, aralarında Basın-iş, TİHV, İHD'nin de bulunduğu emek ve demokrasi güçleri ile gazetecilik meslek örgütleri tarafından başlatılmıştı.