Ajans ve gazetelerin kapatılması Van’da protesto edildi

Özgür basın kurumlarına yönelik kapatma ve baskı politikaları Van’da düzenlenen basın açıklaması ve oturma eylemiyle protesto edildi.

 

DBP ve HDP İl Örgütleri, bugün aralarında JİNHA, DİHA, Azadiya Welat, Yüksekova Haber ve Prestij Gazetesi'nin de bulunduğu ajans ve gazetelerin kapatılmasını protesto etti. Basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkan Vekili Sevinç Şeker, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya,  HDP-DBP İl ve İlçe yöneticileri, KJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve halk katıldı.

Basın açıklamasını yapan HDP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Özgür Aras, “15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek karşı bir darbeyi gerçekleştiren AKP hükümeti, tüm demokratik değerleri hiçe sayarak Irak’ta Saddam Hüseyin, Şili'de Pinoche dönemlerini  dahi aratır olmuştur. Bizler daha dün belediye eş başkanlarımızın gözaltına alınmasını protesto ederken, bu defa da basın kurumlarına yönelik kapatma kararını öğrendik. DİHA, JİNHA, AZADİYA WELAT ve Van’da yayın yapan  Yerel Prestij Gazetesi'nin de içinde bulunduğu  onlarca basın kuruluşu kapatılmıştır“ dedi.

‘İŞLEDİKLERİ SUÇUN HESABINI MUTLAKA VERECEKLER’

Aras, devamla şu hususlara dikkat çekti: “Bugün ülkeyi yönetenler işledikleri bu suçun hesabını bir gün mutlaka verecektir. Dünya tarihi kendini Erdoğan gibi yenilmez zanneden krallar, sultanlar, imparatorlar ve devlet başkanlarıyla doludur. Zulüm ile abat olunmaz sözü yine tekerrür edecektir. Son yıllarda iktidarının sonunun geldiğini gören tüm otoriter yönetimlerin son çaresi basına saldırmak olmuştur. Mevcut iktidarın basına yönelik saldırıları onların sonunun da yaklaştığının net bir göstergesidir.İşte bu zulüm politikalarına halkımızla birlikte dur diyeceğiz. 

Onların zulmü arttıkça halkımızın da direnişi artacaktır. Demokratik siyasi zemini yok edenler bu ülkeye şu an da en büyük kötülüğü yapıyor. Buradan bir kez daha özgür basına yönelik baskı politikalarını kınıyor, AKP hükümetini derhal bu politikalardan vazgeçmeye çağırırken demokratik kamuoyunu da duyarlı olmaya çağırıyoruz.“