AKP çeteleri köylülere gerçek mermiyle saldırdı: 2 yaralı

Yüksekova'daki soykırımcı saldırı ve kuşatmaya karşı köylerden yola çıkan halka gerçek mermilerle saldırıldı. AKP çetelerinin saldırısında iki kişi yaralanırken, üç genç de gözaltına alındı. Halkın direnişi ve abluka sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun bombardımanın sürdüğü Zagroz (Cumhuriyet) Mahallesi'nin Kani Heyder alanında 2 bine yakın kişi, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bombardıman altındaki sivillere yönelik saldırının durdurulması amacıyla Esendere (Bajirge) Beldesi'ne bağlı köylerden şehir merkezine geldi. Kelê (Dilimli) köyünde JÖH timleri tarafından kesilen köylülerin üzerine zırhlı araçlardan gaz bombaları ve gerçek mermilerle saldırıda bulunuldu.

GERÇEK MERMİLERLE HALKI TARADILAR

Kitlenin kararlılığını sürdürmesi üzerine zırhlı araçlardan halkın üzerine ateş açıldı. Gaz bombalarından yaralanan 70 yaşlarındaki Yusuf Akdoğan köylüler tarafından yakında bir köye götürüldü. JÖH timleri Erdem Şanlıtürk (20) adlı genci de silahla kalçasından yaraladı. Şanlıtürk'ün kan kaybı yaşadığı bildirildi. 

AKP çeteleri, kitleyi taradıktan sonra üç genci de gözaltına aldı. Kitle Kelê köyü civarındaki yolda bekleyişe geçerken, abluka da sürüyor.

Ayrıca, ilçenin Van istikametinden girişi de Yüksekova Devlet Hastanesi kavşağında zırhlı araçlarla kesildi.