AKP-Erdoğan faşizmi Kürtler gibi Türkleri yakar

Amed Belediye Eş Başkanların gözaltına alınmasını ve AKP faşizminin uygulamalarını ve baskıları Tevgera Azadi Kerkük Eş Başkanı Nevzad Kerküki ve uluslararası siyaset uzmanı Abdurahman Xelifa kınadı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülke gündemine giren Kanun Hükmü Kararnamelerin (KHK) icraatları Kürt siyasetine baskı ve kazanımlarını gasp etme operasyonlarına Güney Kürdistanlı uluslararası siyaset uzmanı Abdurahman Xelifa ve Tevgera Azadi Kerkük Eşbaşkanı ANF’ye konuşarak tepkilerini dile getirdi.

AKP-Erdoğan’ın yaptıklarının 15-16. yüzyılda bile yapılmadığını söyleyen uluslararası siyaset uzmanı Abdullah Xelifa şöyle konuştu: “Bana öyle geliyor ki, bu uygulamalar ile 1920’de yaşıyoruz gibi geldi. Bir ancak demokrasi ve insan haklarıyla refaha kavuşabilir. 21. yüzyıl Türkiye’sinde bu uygulamaları görmek seçilmişleri anayasa yükümlülükleri çerçevesinde almamak, o ülkede demokrasi ve insan hakları namına bir şeyin kalmadığını göstermektedir. AKP-Erdoğan’ın yaptıkları Türkiye’yi daha da kötüleştirmekten ve onların başını yemekten başka bir işe yaramayacaktır.”

Bu uygulamalara karşı bütün Kürt ve Türk halkının birlikte hareket etmesini söyleyen Xelifa, “Kürtleri mücadeleleriyle yıllarca bedel ödemiş bir halktır. Tutukladıkları belediye başkanları da demokrasi özgürlük ve eşitlik için mücadele yapmış insanlardır. Direnişlerinden dolayı onları buradan tekrardan kutluyorum. Kürt halkı mücadele kazanımları olan bu belediye ve başkanlarına sahip çıkmalıdır. Sesini bütün dünyaya duyurmak Avrupa İnsan Halkları Mahkemesi’ne görülmelidir. AKP-Erdoğan faşizmi sadece Kürt halkını değil Türk halkını da tehlikeye koymaktadır” dedi.

KERKÜKİ: 7 HAZİRAN’IN İNTİKAMI ALINIYOR

“Erdoğan dört parça Kürdistan’ı işgal etmek istiyor” diyen Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) Kerkük Eş Başkanı Nevzad Kerküki şöyle konuştu: “Belediye başkanlarının gözaltına alınmaları ve bazılarını da tutuklamaları AKP-Erdoğan faşizmi seçimle yapamadıklarını gasp ederek yapmaktadır. Bu da 7 Haziran’dan intikam siyasetidir.”

Dört parça Kürdistan’da Erdoğan’ın yenildiğini söyleyen Nevzad Kerküki, “AKP-Erdoğan faşizmi Bakur, Rojava Başur ve Rojhılat bütün Kürdistan halkına dönük yürüttüğü siyasetinde kaybettiğinden dolayı bu kadar saldırıyor. Siyasilere saldırıyor, belediye eş başkanlarını tutukluyor, Rojava’da kantonlar saldırıyor, Başur Kürdistan’da yapmak istediklerini yapamıyor, gerillaya karşı yenilgisini hepsinin başarısızlığı saldırılarını hukuksuzca yapmaya başladı” diye konuştu.

Erdoğan yeni Osmanlı hayaliyle siyaset yürütmektedir diyen Kerküki şöyle devam etti: “Erdoğan’ın tek amacı Lozan’da olduğu gibi Kürtleri statüsüz bırakmak ve yok etmektir. Buna karşı tüm Kürt halkı bu uygulamalar karşı birlikte hareket etmeli ve AKP-Erdoğan faşizmini boşa çıkarmalıdır.”