AKP’li kayyumlar Van’da çöp temizlemeyi bıraktı

Van’ın Tuşba ile Saray ilçelerinde AKP’li belediye, çöpleri toplamadı. Yakın zamanda bulaşıcı hastalıklar baş gösterebileceğini belirten halk ve esnaf, tepki gösterdi.

Mart 2019 seçimlerini HDP’ye karşı farklı bir biçimde kaybetmesine rağmen HDP’li adayların KHK’li oldukları gerekçesiyle adaylıkları iptal edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından “başkan” olarak atanan AKP’li Salih Akman’ın yönettiği Tuşba Belediyesi, çevredeki çöpleri bile toplayamaz hale geldi.

Özellikle Yeni Marangozlar ve Keresteciler Sanayi Sitesinin etrafı çöpten geçilmiyor. Çöp kutuları dolup taşmasına rağmen zamanında toplanmıyor.

Son dönemlerde Covid 19 salgınıyla mücadele eden Tuşba halkı, toplanmayan çöplerden doğabilecek bulaşıcı hastalıkların yayılmasından endişe ediyor.

ÇÖZÜM BULUNMAZSA İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPARIZ

Konuya ilişkin bilgi veren çevre sakinleri ve Tuşba esnafı, tifo salgınının yayılmaması için acilen tedbir alınmasını isteyerek; “Buna bir çözüm bulunmazsa hepimiz bakteriyel hastalık olan tifoya yakalanacağız. Sanayi sitemize yakın mesafede oturan ailelerin sağlığı için kalıcı çözümler bulunmalı. Eğer çözüm bulunmazsa burada iş bırakma eylemi yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

KAPIKÖY SINIR KAPISI ÇÖP KAPISINA DÖNDÜ

Tuşba Belediyesinin yanı sıra kayyum atanan Saray Belediyesi’nin kontrolünde bulunan Kapıköy sınır kapısı da adeta bir çöp kapısına döndü.

AKP tarafından 7 defa kapatılan ve 7 defa açılışı yapılan sınır kapısında tek bir lavabonun bulunmaması insan sağlığını tehdit ediyor.

Her gün yüzlerce kişinin giriş-çıkış yaptığı sınır kapısında ticari faaliyetlerde bulunan esnaf, soruna çözüm bulunmasını isteyerek, “Aksi halde ticaret yapamaz duruma geleceğiz” uyarısında bulundu.