AKP'nin kayyumu kütüphane projesini de iptal etti

İpekyolu'na kayyum atanan Önder Can, DBP’li belediyenin açtığı çocuk kreşi, kadın faaliyetleri ve diğer çalışmaları durdurduktan sonra, kütüphane projesini iptal etti. Belediye Eş Başkanı Keser, karara "Bunların kitap yakanlardan farkı yok" dedi.

İpekyolu'nda, 2014 yılındaki yerel seçimlerde halkın desteğiyle göreve gelen DBP’li belediye, yaptığı hizmetlerle dikkati çekti. Özellikle çevre düzenlemesi, altyapı çalışmaları, kültürel hizmetler, çocuk kreşleri ve kadınlara yönelik sorunların çözümüne ilişkin faaliyetleri ile dikkati çeken İpekyolu Belediyesi'nin bu çalışmaları sürerken, Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve İçişleri Bakanlığı Bidav’ın görevine son verdi. Ancak buna rağmen çalışmalarını sürdüren belediyeye, hükümet tarafından 11 Eylül 2016’da kayyum atandı.

İLK İCRAAT BELEDİYEYİ KARAKOLA ÇEVİRMEK OLDU

Belediyeye atanan kayyum, ilk iş olarak belediyeyi karakola çevirdi ve halka kapattı. Halk belediyeye uğramazken, kayyum da bu sırada DBP’li belediyenin yürüttüğü ve planladığı projeleri iptal etmekle meşgul oldu. Çevre, kadın, çocuk, kültür, altyapı çalışmaları bu şekilde son buldu.

İLK KÜTÜPHANE OLACAKTI

Kayyum, şimdi de Musa Anter Parkı'nda yapılması planlanan hizmet binası projesini durdurdu. Ayrıca bu alana yapılması planlanan Kent Kütüphanesi projesini de iptal etti. Bu karar, şehir merkezinde kütüphanesi bulunmayan Van halkının tepkilerine neden oldu.

KESER: BUNLARIN KİTAP YAKANLARDAN BİR FARKI YOK

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran DBP’li İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, şöyle konuştu: “İpekyolu Belediyesi Hizmet Merkezi ve kent kütüphane projesi için Musa Anter Parkı arkasında arsa satın aldık. Proje ulusal proje yarışmasında birinci seçilmişti. Yapım ihalesi bitti. Kamu yararı için en avantajlı firmada kaldı. Neden bu çalışmalar durduruldu? Yapım inşaat bütçesi için ihale bedeli kadar gerekli olan para belediyenin banka hesabında nakit bulunmasına rağmen bu projelerin durdurulması ya da iptali bu halka yapılacak olan en büyük kötülüktür. Kitaptan, kütüphaneden korkan bir zihniyetin ülkeyi getirdiği nokta işte budur. Bir zamanlar kitapları yakan, yasaklayan zihniyet ile bugün kütüphane yapımını iptal eden zihniyet arasında bir fark yok.”