Amed Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun ilk icraatları

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun ilk icraatı olarak Web Sitesi’ni hackerledi, belediyeye çalışan sayısından fazla polis yığdı.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanması ardından yerlerine kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın icraatları şimdiden kendini gösterdi. Belediye binasına sabah polis ordusuyla gelen Atilla, Emniyete ait Bilişim uzmanları belediyenin Web Sitesi’ni

hackerlayarak siteyi bakım ve onarıma aldı.

Belediyenin her katına yüzlerce polis yerleştiren kayyum belediyenin üst teras katına ise keskin nişancılar yerleştirdi. Çalışan sayısından daha fazla olan polisler her katta ve köşe başlarında uzun

namlulu silahlar ile adeta nöbet tutmaya başladı. Belediyenin tüm kapılarının polisler tarafından kırılması ardından ise tüm kapıların kilitleri değiştirildi. Değiştirilen anahtarlar ise çalışan birimler tarafından mesai bitiminde teslim alındı.

Ardından ise kayyum tarafından üzerinde Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarının imzasının bulunduğu belediye çalışanlarına ait kimlik kartlarının tümden değiştirilmesi yönünde talimat verdi. Yaklaşık bir haftadır eşbaşkanlarının gözaltına alınması ve ardından tutuklanmasından dolayı protesto amaçlı çalışmayan otobüsleri ise çalıştırmaya başlayan kayyum otobüsleri bugün halka ücretsiz hale getirdi.

Amed Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin’in yeri ise kayyum tarafından değiştirilerek DİSKİ’ye verildi.