Amed’de karakola bombalı eylem

HBDH Sinan Dersim Milisleri, Amed’de Şehitlik Polis Karakoluna yönelik gecenin ilk saatlerinde el yapımı bombalı eylem düzenlediğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan HBDH Sinan Dersim Milisleri, yaptığı yazılı açıklamayla ““Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız! İleri, daha ileri!” hamlesi kapsamında Amed’de Şehitlik Polis Karakoluna yönelik bombalama eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamada, “03.11.2021 tarihinde gece saat 00:25 civarlarında Amed’de Şehitlik Polis Karakoluna HBDH Sinan Dersim Milislerimiz tarafından EYP’li eylem düzenlenmiştir. Eylem sonrası bir süre daha civardaki hareketliliği gözlemleyen milis güçlerimiz güvenli bir şekilde üslenme alanlarına dönüş yapmıştır” denildi.

Devamında, “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız! İleri, Daha İleri!” devrimci seferberlik hamlemiz Türkiye ve Kürdistan şehirlerinde yükselmeye; işçi sınıfı ve emekçi halklara, zindanlarda devrimci tutsaklara, sokaklarda kadınlara, okullarda gençlere umut olmaya devam ediyor” ifadeleri yer aldı.

Eylemlerinin faşist AKP iktidarına ve savaş çetelerine bir mesaj olduğu kaydedilen HDBH Milisleri’nin açıklaması, “Bu savaş tek yönlü olmayacak. HBDH Sinan Dersim anısına gerçekleştirdiğimiz bu eylemle tüm şehitlerimizin izinde birleşik devrimi mutlaka zaferle buluşturacağız” mesajıyla sona erdi.