Amed halkı belediyesine akın ediyor

Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın günlerdir gözaltında tutulması ve belediyenin işlevsiz hale getirilmesini protesto etmek amacıyla yüzlerce kişi belediye binasına akın ediyor.

Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın günlerdir gözaltında tutulması, belediyenin tüm çalışmalarının durdurulması ve belediye binasının ablukaya alınmasını protesto etmek amacıyla DBP, DTK, KJA ve HDP’nin çağrısı ile yüzlerce kişi belediye binası karşısında toplandı. Lise Caddesi’nde toplanan kitlenin sayısı her geçen dakika artarken, caddenin her iki tarafı da TOMA’larla kapatıldı. 

Tüm engelleme ve polisin tehdidine rağmen yüzler, “Direne direne kazanacağız”, “Özgür basın susturulamaz”, “Belediye halkındır halkın kalacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıyor. 

Kitle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP eş genel başkanları Kamuran Yüksek ve Sebahat Tuncel ile DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in alana gelmesini bekliyor. Açıklamaya belediye eşbaşkanları ve milletvekilleri de katılacak. 

...