GÖRÜNTÜLÜ

Amed halkı: Özgür Gündem bizim sesimizdir

Kürdistan ve Türkiye’de gündemini Özgür Gündem gazetesinden takip eden Amed halkı, gazeteye yapılan baskına ve kapatılmasına tepki gösterdi.

Özgür Gündem gazetesinin kapatılması, çalışanlarının darp edilerek gözaltına alınmasına rağmen gazete bugün halka buluştu. ‘Boyun eğmeyeceğiz’ manşetiyle 4 sayfa olarak okuyucularıyla buluşan gazete Amed’de kısa sürede tükenirken, halk gazetenin kapatılmasına tepki gösteriyor.

‘ÖZGÜR GÜNDEM APÊ MUSA’NIN GELENEĞİDİR’

10 yıldır Amed’de Özgür Gündem ve Azadiya Welat dağıtımcılığını yapan Seyfettin Uslu, her ne olursa gazetelerini her sabah dağıtmaya devam edeceğini belirtti. Uslu, her sabah 06’da uyandığını ve abonelerine haberi yetiştirmek için teker teker sokakları gezdiğini dile getirerek şunları söylüyor: ‘’Özgür Gündem Apê Musa’nın geleneğidir. Apê Musa’nın küçük generali olarak gazetemize sahip çıkmamız lazım. Özgür Gündem’in kapatılmasını şiddetle kınıyorum. Gündem’in kapatılması AKP iktidarının Kürt halkı üzerinden yürüttüğü psikolojik savaş uygulamalarının bir parçasıdır.’’

Özgür Gündem’de çalışan gazeteci arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Uslu, ‘’Gazetenin derhal açılması gerekiyor ve biz dağıtımcılar her koşulda eskisi gibi gazetemizi her sabah dağıtmaya devam edeceğiz’’ dedi.

‘HALK OLARAK BURADAYIZ’

Gazete okuyucularından Mehmet Aktar, Kürt basın emekçilerine yapılan baskını ve darp edilerek gözaltına alınmasını kınayarak, ‘’Biz halk olarak Özgür Gündemin sonuna kadar arkasındayız ve sahipleneceğiz. Kapılmaması için elimizden ne destek geliyorsa sunmaya hazırız ve buradayız’’ şeklinde konuştu.

‘ESNAFLAR OLARAK GÜNDEMİN YANINDAYIZ’

Gazeteye abone olan esnaf Fuat Yakut ise, Özgür Gündem’in kapatılmasını kesinlikle istemediklerini söyleyerek şunları ifade etti: ’’Kürdistan ve Türkiye gündemindeki haber alma akışını bizler Özgür Gündem gazetesinden takip ediyoruz. Bu yüzden kapatılmasına kesinlikle karşıyız ve sonuna kadar gazetemizin arkasındayız.’’

‘ÖZGÜR GÜNDEM GERÇEKLERİ YAZIYOR’

Gazete okuyucularından Serdar Yıldırım ise Özgür Gündem gazetesini yıllardır okuduklarını ve Kürdistan’daki haberleri Gündem’den takip ettiğini söyledi. Yıldırım, ‘’Özellikle burada yaşanan olayların gerçek yüzünü Özgür Gündem’de görüyorduk. Bu yüzden Gündem’in kapatılmasına sonuna kadar karşıyız. Derhal açılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

...