Amed ve Hakkari’de çok sayıda gözaltı

Amed’in Lice ilçesinde asker ve özel harekatçılar tarafından yapılan yol kontrolleri ile Hakkari’de yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı.

AMED

Amed'in Lice ilçesi giriş ve çıkışlarında asker ve özel harekatçılar tarafından kurulan kontrol noktasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yol kontrolünde gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Aysel Tufan, Gamze Tufan, Meryem Alınak, Kinem Yiğitel, Fehime Zoraslan, Latif Eminoğlu, Suha Aslan, Ahmet Dolu, Bircan Akgönül, Halis Kaymaz, Yahya Yiğitel, Gülten Özbahçıvan, Menal Gündoğan ve 5 yaşındaki kızı Avesta Gündoğan.

Gözaltı sayısının daha fazla olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınanlar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda bekletiliyor.

HAKKARİ

Hakkari merkezde çok sayıda eve özel hareket timleri tarafından baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda 6 kişi gözaltına alınırken, aramalar sırasında evler altüst edildi. Yine aramalarda polislerin evde bulunan aile bireylerine ise hakaret ettiği belirtildi. 

Gözaltına alınan Melek Yalçın, Ali Yakın, Deniz Yakın, Nazım Yakın, Savaş Taş ve ismi öğrenilemeyen bir kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Öte yandan dün sabah yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 3 kişinin ise halen ifadesinin alınmadığı ve nezarette tutuldukları belirtildi.