Anne Türkan: Gözyaşı dökmeyin, zılgıt çekin!

Sur'da katledilen Cihat Türkan (Çiyager) son yolculuğuna uğurlandı. Anne Türkan, törendeki konuşmasında, "Bugün Çiyagerim'in düğünüdür" diyerek, kimsenin ağlamamasını istedi.

Amed'in Sur ilçesinde devlet güçlerince katledilen Cihat Türkan'ın (Çiyager) cenazesi Malatya'da yapılan otopsi işlemelerinin ardından dün akşam Batman'da kitlesel olarak karşılandı ve defnedileceği Asri Mezarlığı'nda bekletildi. 
Mezarlık bahçesinde düzenlenen törene, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman Belediyesi eşbaşkanları, HDP, DBP, MEYA-DER yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, KJA aktivistleri, STK temsilcileri ile binlerce kişi katıldı. 
Törende sık sık "Bijî berxwedana Sûrê", "Bijî qehremenên Sûrê" ve "Şehîd namirin" sloganları atılırken, Çerxa Şoreşê  Marşı okundu.
Baba Abdullatif Türkan, törendeki konuşmasında Kürt halkına baş sağlığı dileyerek, "Benim oğlumun son şehit olmasını diliyorum. Artık savaş ve kanın dökülmesini istemiyoruz" dedi. 

ANNE TÜRKAN: BUGÜN OĞLUMUN DÜĞÜNÜ

"Tüm halkımız merasime hoş geldiniz. Ben Çiyager'in annesiyim ama Çiyager halkın, devrimin ve Kürdistan'ın şehididir" diyen Anne Saliha Türkan ise şunları da ifade etti: "Çiyager Kürdistan'ın damadıdır. Bugün Çiyagerim'in düğünüdür. Hiç kimsenin gözünden yaş akmamalıdır. Herkesin zılgıt çekmesi lazım."
Türkan'ın dayısı İbrahim Halil Yakut da yeğeninin hayatını kısaca anlatarak, "Çiyager Kürdistan dağlarının sevdalısıydı" dedi.
HDP milletvekilleri Aslan ve Konca'nın da konuşma yapmasının ardından Türkan'ın cenazesi öz yönetim direnişinde yaşamını yitirenlerin yanında toprağa verildi.