Antep katliamı Van’da protesto edildi

HDP ve DBP Van İl Örgütleri, Antep’te AKP’nin beslediği DAİŞ çeteleri tarafından yapılan katliamı kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

HDP İl binası önünde toplanan yüzlerce kişi Antep’te Kürt düğününe yönelik gerçekleştirilen katliamı protesto etti. Kitlesel basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkan Vekilleri Nazmiye Acar, Metin Kutaz,  KJA Aktivistleri, İlçe Belediye Eş Başkanları, Barış Anneleri,  DBP-HDP İlçe Örgütleri ile halk katıldı. Katliam nedeniyle HDP İl binasına siyah pankart asıldı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Özgür Aras,  “Suriye’de ağır bir yenilgi alarak savaşı Türkiye topraklarına taşımak isteyen IŞİD terör örgütü tarafından yapılan bu saldırı aynı zamanda halklarımız arasında etnik bir çatışmanın zeminini yaratmayı amaçlamaktadır. Yurtsever halkımıza dönük bu saldırıya karşı hükümetin acilen tedbir alarak halkın güvenliğini sağlamasını, failleri ve arkasındaki güçleri bir an önce açığa çıkarmasını bekliyoruz.’’ dedi.

'KATLİAMIN SORUMLUSU GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYAN AKP HÜKÜMETİDİR'

Dün gece Antep'te içerisinde kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu düğüne yapılan barbar saldırıyı bir kez daha lanetlediklerini ifade eden Aras, “Uluslararası camiayı ve kendine insanım diyen herkesi barbar DAİŞ saldırılarına karşı Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Hükümete çağrımız katliamın sorumlularının arkasında ki güçlerle birlikte derhal ortaya çıkarılmasıdır. Antep katliamının üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Buradan çok açık bir biçimde söylüyoruz. Katliamın sorumlusu tüm uyarılarımıza rağmen Antep’te gerekli önlemleri almayan AKP hükümetidir.”  Dedi.

ATAŞ  HALKI CANER'İN CENAZESİNE KATILMAYA ÇAĞIRDI

Aras’ın ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş ise, Van halkını Antep’te yaşamını yitiren ve yarın saat 10.00’da Akköprü morgunda cenazesi alındıktan sonra Şabaniye Mezarlığında toprağa verilecek Metin Caner’in cenazesine katılmaya çağırdı. Ataş konuşmasında ayrıca, son günlerde ‘Sivil katliamlarına hayır’ adı altında Van’da ve ülkenin çeşitli yerlerinde mitingler ve basın açıklaması düzenleyen sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunarak  “Antep’te katliam karşısında aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Yoksa sivil toplum örgütü olma vasıflarını yitirirler. Oysa ki, biz her türlü sivil katliamına karşı sürekli tavrımızı ve duruşumuzu sergilemiş bir siyasal gelenekten geliyoruz. Tüm STK’larımızı ve siyasi partilerimizi bu hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

...