Antep katliamına öfke her yerde!

Antep katliamı Kürdistan ve Türkiye kentlerinde yapılan eylemlerle protesto edildi. Eylemlerde sık sık "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" sloganıyla atıldı.

AMED 

Antep katliamı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bileşenleri ve yüzlerce kişinin katılımıyla Amed'in Ofis semtinde bulunan DTK binası önünde protesto edildi. Polisin dışarıda yapılmasına izin vermek istemediği açıklamada kitle sık sık, "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" sloganları attı. Açıklamada konuşan DTK Daimi Meclis üyesi Musa Farisoğulları, "KCK'nin dün sürece ilişkin yaptığı açıklamada, savaş sürecinin barış sürecine evirilmesi için yayınladığı deklarasyon sonrası Dîlok'ta böyle bir katliamın gerçekleşmiş olması; AKP devletinin başta Rojava ve tüm Kürt halkımıza karşı uyguladığı inkarcı ve katliamcı politikalarının sonucudur" dedi.
Açıklama, "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Şehîd namirin" sloganları ve alkışlar eşliğinde son buldu. 

ELAZIĞ

Elazığ’daki katliam HDP Elazığ İl Örgütü'nde yapılan toplantıyla kınandı. Partililer adına açıklamayı yapan HDP İl Eşbaşkanı Şevket İnce, "Ankara’da 10 Ekim tarihinde KCK ateşkes ilan edecekti, yine o gün o katliamı yaparak kendilerince başarılı oldular. Ateşkes çağrısı da o kaos arasında gümbürtüye gitti. Dün de KCK ateşkesi aralayacak bir açıklamada bulundu, Antep'te saldırı oldu. Bunlar tesadüf değildir, saldırılan kitle ve yer de tesadüf değildir” diye belirtti. 

MUŞ

HDP ve DBP ve Muş il örgütleri de, HDP il binasında yaptıkları açıklamayla kınadı. Açıklamaya Kongreya Jinen Azad (KJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve çok sayıda kişi katıldı.


MARDİN 

DBP ve HDP Mardin il ve ilçe örgütleri de, Midyat ilçesinde açıklama yaptı. Ortak yapılan açıklamaya, HDP ve DBP İl Örgütü, HDP Milletvekilleri Ali Atalan ve Erol Dora, HDP İl Eşbaşkanı Ali Aslan, DBP İl Eşbaşkanı Ömer Öcalan'ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. .

CİZRE

Cizre HDP ilçe binasında yapılan basın toplantısına Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur, HDP Parti Meclisi Üyesi Nuran İmir, DBP-HDP ilçe eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı. DBP İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, saldırının Minbic zaferi ve KCK'nin çözüme dönük yapılan açıklamasından sonra yapılmasına dikkat çekti. HDP İlçe Eşbaşkanı Ali Akdeniz de, yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Akdeniz, Kürt halkının hiçbir saldırı karşısında boyun eğmeyeceğini söyledi.

SİLOPİ

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, HDP ve DBP ilçe teşkilatları da aynı amaçla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan DBP İlçe Eşbaşkanı Mahmut Yıldızgörer Amed, Suruç ve Ankara katliamlarına dikkat çekti. Yıldızgörer, “20 Ağustos’ta Antep’te sivil savunmasız halkımıza karşı geliştirilen bu hain saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Saldırıda yaşamlarını yitiren insanlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

İSTANBUL

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) ile Demokratik İslam Kongresi (DİK) Dilok'ta (Antep) yaşanan saldırıyı, İstanbul Şube binasında yaptıkları basın açıklaması ile kınadı. DİAY-DER'in Şirinevler'deki binasında gerçekleştirilen toplantıya yüzlerce kişinin yanı sıra HDP milletvekili ve DİK Kadın Meclisi üyesi Hüda Kaya katıldı. DİAY-DER Başkanı Ekrem Baran ve DİK sözcüsü Hüda Kaya  birer konuşma yaptı.