YENİLENDİ

Antep’te cenaze töreni ‘katil Erdoğan’ sloganıyla başladı

Antep katliamında yaşamını yitirenler için Yeşilkent mezarlığında toplu tören düzenleniyor. Törene katılan binlerce kişi ‘katil Erdoğan’ sloganlarını haykırıyor.

AKP’nin beslediği DAİŞ çeteleri tarafından dün akşam Antep’te HDP yöneticisinin düğününe yapılan saldırıda yaşamını yitirenlerden 41 kişi için toplu cenaze töreni yapılıyor. Yaşamını yitiren 10 kişinin otopsi işlemleri ise devam ediyor.

Yeşikent mezarlığındaki cenaze törenine HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdag, DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kurkçü ve HDP Milletvekilleri Nursel AYdoğan, İbrahim Ayhan, Behçet Yıldırım ile Mahmut Toğrul'un yanısıra binlerce kişi hazır bulunuyor. "Katil Erdoğan", "Biji Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Bi can bixwîn em bi terane ey Serok" ve "Şehit namirin" sloganlarının atıldığı tören devam ediyor.

Törene katılmak için mezarlığa gelen AKP'nin Antep Milletvekillerinden oluşan bir heyete halk tepki göstererek izin vermedi. AKP'li vekilleri "Katil Erdoğan", "IŞİD'in işbirlikçileri" sloganları ile yuhalayan halk, AKP'lilerin törene katılmasına müsaade etmedi.