GÖRÜNTÜLÜ

Avrupa'da kadınlar ve gençler öncülüğünde eylemler sürüyor

Avrupa'da kadınlar ve gençlerin öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemlere devam edildi. Tecridin derhal kaldırılmasının istendiği eylemlerde, yıl dönümü vesilesiyle 15 Ağustos Atılımı ve Minbic zaferi de kutlandı.

MÜNİH

Almanya´nın Bavyera eyaletinde Kadın Hareketi ve  Ciwanên Azad öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenen üç günlük yürüyüş, 15 Ağustos Atılımı kutlamasıyla sonlandırıldı. Ingolsdat'ta başlayan ve Münih'te eyalet parlamentosuna kadar devam eden yürüyüş, Odeonsplatz'da bitirildi.

Etkinlikte Kadın Hareketi, Ciwanên Azad, Die Linke, DKP Münih, NAV-DEM adına konuşmalar da yapıldı. 

Öcalan özgürleşene kadar eylemlerin süreceği mesajının verildiği konuşmalarda, 15 Ağustos Atılımı selamlandı.

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrite derhal son verilmesi için Köln Messe/Deutz Bhf önünde oturma eylemi düzenledi. Kadınların öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, tecride karşı ayağa kalkma çağrısında bulunuldu.

Eylemde yapılan açıklamada, "Reber Apo'nun sağlığı ve güvenliği garanti altına alınıncaya ve Reber Apo özgür oluncaya kadar eylemlerimiz sürecektir" denildi.

MARSİLYA

 

 

Fransa'nın Marsilya kentinde, Öcalan'ın özgürlüğü haykırılırken, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü ve Minbic zaferi kutlandı. Vieux-Port Meydanı'nda düzenlenen eyleme Fransızlar da ilgi gösterdi.
Kentte her gün eylem planlanırken, yarın saat 19.00'da Vieux-Port Meydanı'nda Arin Mirkan Meclisi öncülüğünde Öcalan için bilgilendirme standı açılacak.

 

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te birçok noktada eş zamanlı olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit protesto edildi. 
Paris, Villiers le belle, Evry DTKM'leri, Ciwanên Azad Paris, TEV-CAND, inen Ciwanên Azad Paris ve Kürt Kadın Hareketi Sen Nehri üzerinde bulunan altı farklı köprüde Öcalan'a yönelik tecriti protesto için pankart açtılar. "Öcalan'a özgürlük", "Öcalan'ın özgürlüğü hepimizin özgürlüğü" yazılı pankartlar çevrede yoğun ilgi gördü. 
Normandia'de Ciwanên Azad Paris, Drancy ve Creil Demokratik Kürt Toplum Merkezleri Paris A1 otobanı üzerindeki köprülere "Öcalan'a özgürlük " yazılı büyük pankartlar açarak tecriti protesto etti.
 

 

...