Aydın: Gerçeğin ortaya çıkarılmasını engelleyemeyecekler

Özgür basın kurumlarına yönelik baskı ve kapatmaları değerlendiren MHD Van Eş Başkanı Sevda Aydın, KHK ile kapatma kararlarının ulusal ve ulusal mevzuat hükümlerine aykırılık taşıdığını ve buna karşı hukuksal mücadele başlatacaklarını söyledi.

Aralarında JİNHA, DİHA ve Azadiya Welat'ında bulunduğu onlarca basın-yayın kuruluşunun kapatılmasına yönelik tepkiler sürüyor. KHK'ları ve baskı politikalarını değerlendiren Mezopotamya Hukukçular Derneği Eş Başkanı Sevda Aydın,  devletin Kürt halkına yönelik işkence, baskı, ve zorla yerinden edinmeyi içeren politika ve uygulamalarını tüm dünyaya gösteren Kürt medyasının, 675 sayılı KHK ile susturulması, basın özgürlüğü ile haber alma özgürlüğünü içeren ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine aykırılık taşıdığının tartışmasız olduğunu söyledi.

Son KHK ile genelde basın özgürlüğünün ve özelde Kürt halkının hedef alındığını kaydeden Aydın, "Kürt halkının sesinin kesilmek istendiği açıktır. Ancak bilinmelidir ki hiçbir hukuksuzluk ve hiçbir uygulama gerçeklerin ortaya çıkarılmasına engel olamayacaktır. Bizler MHD Van Şubesi olarak bu hukuksuzluğu kınadığımızı ve kapatılan bu medya kuruluşlarının yanında yer alarak bu hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesi vereceğimizi belirtiyoruz" diye konuştu.