Ayhan: Nusaybin’de Cizre ve Sur benzeri bir katliam planlanıyor

HDP Urfa Milletvekili Ayhan, devlet güçlerinin Nusaybin’de Cizre ve Sur benzeri bir katliama hazırlık yaptığına dikkat çekerek, “Katliama karşı halkımız ayakta olsun” çağrısında bulundu.

HDP Urfa Milletvekili Ayhan, devlet güçlerinin Nusaybin’de Cizre ve Sur benzeri bir katliama hazırlık yaptığına dikkat çekerek, “Katliama karşı halkımız ayakta olsun” çağrısında bulundu.

Sıkıyönetim uygulamaları kapsamında dördüncü defa 'sokağa çıkma yasağı'nın ilan edildiği Nusaybin’de devlet güçleri tank, top ve ağır silahlarla sivillerin bulunduğu öz yönetim mahallelerine saldırılarını yoğunlaştırıyor. YPS, YPS-Jin güçlerinin öz savunma direnişi ile karşılık verdiği saldırılarda şu ana kadar ölü veya yaralılara ilişkin  herhangi bir bilgi elde edilemedi. 

Nusaybin’deki son durumu ANF’ye değerlendiren HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, yeni bir katliama izin vermeyeceklerinin altını çizdi. 

TANKLAR İLE SALDIRI

Yasağın ilk günü ile birlikte devlet güçlerinin Nusaybin’e tank ve ağır silahlar eşliğinde saldırıya geçtiğini aktaran Ayhan, saldırıların yoğun olarak öz yönetim mahallelerine gerçekleştirildiğini paylaştı. Saldırılara karşı YPS güçlerinin öz savunmaya geçtiğini de belirten Ayhan, dün itibari ile saldırılara ara verildiğini ancak bunun yeni ve daha büyük bir saldırı dalgasına hazırlık olduğunu ifade etti. 

'SİVİLLER HEDEFLENİYOR'

Saldırılarda  sivillerin de hedeflediğine dikkat çeken Ayhan, ölü ve yaralı konusunda herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını da kaydetti. Siviller ile  iletişime geçemediklerini, saldırıların yaşandığı alanlardan bilgi alamadıklarını da  söyleyen Ayhan, Nusaybin kaymakamı ile yaptıkları görüşmede kaymakamın kendilerine “Bu durumlar beni aşıyor, benim yapabileceğim bir şey yok” dediğini aktardı.

'KATLİAMLAR ENGELLENMELİ'

Devlet güçlerinin hazırlıklarının Cizre ve Sur benzeri katliamlar gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Ayhan, “3 gündür gözlemliyoruz, hazırlıklar ve buraya yapılan asker, polis, ağır silah yığınağı Nusaybin’de büyük bir katliam yapılacağını gösteriyor” dedi. 

Devlet güçlerinin katliam girişimlerinin engellenmesi gerektiğinin altını çizen Ayhan, bir daha Cizre ve Sur benzer katliamların yaşanmaması için halkı ayakta olmaya çağırdı.