Azadiya Welat mühürlendi

KHK’lerle kapatılan Azadiya Welat gazetesinin Amed’teki merkez binası mühürlendi. Gazete en kısa zamanda okurlarıyla buluşacaklarının müjdesini verdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan yayın organlarından Türkiye’nin tek Kürtçe günlük yayın yapan Azadiya Welat gazetesinin Amed merkez Bağlar) ilçesindeki merkez bürosuna da polis ve maliye ekipleri baskın düzenledi. Maliye ekipleri içeride tutanak tuttuktan sonra bina mühürlendi. 

Azadîya Welat İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen, gazetenin Türkiye’de Kürtçe’nin Kurmancî ve Kurmanckî lehçelerinde 2 dilli çıkan tek gazete olması açısından çok büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Gazetelerinin, ajans ve gazetelerin kapatılmasıyla AKP’nin, halkı kendi politikalarına rıza getirmeye çalıştığını dile getiren Ölçen, bu çirkinliğe, kirliliğe karşı duracaklarını söyledi.

‘APÊ MUSA'NIN MİRASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Ölçen, “Bizleri kapatarak halkı havuz medyaya muhtaç etmek istiyorlar. Ama Apê Musa’nın Azadiya Welat’ta emeği ve alın teri vardı. Biz de Apê Musa’nın ardılları olarak onun mirasına sahip çıkacağız. Bugün Azadiya Welat kapanmış olabilir, ama çok yakın bir zamanda yine çıkacak. Biz bunu kabul etmiyoruz. Devran faşistlerin devranı olabilir ama bir söz vardır ‘Devran ağacın gölgesidir’, bu devran da dönecek. Biz var olmaya, halkımıza gerçekleri aktarmaya devam edeceğiz. Yayınımıza, gazetemizi çıkarmaya devam edeceğiz. Bugün hukuk yolları tamamen kapatılmış durumda. En yakın zamanda yeni bir gazete çıkarıp, halkımızı habersiz bırakmayacağız. Ne kadar zor da olsa biz gazetemizi halkımıza ulaştıracağız” diye konuştu. 

 

 

Ölçen, yeni bir gazete için hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini, bu çalışmalar sonucunda en geç 2 gün içinde yeni bir gazeteyle yayın hayatlarına devam edeceklerini duyurdu.