GÖRÜNTÜLÜ

Baba Cizre’de, oğul Kobanê’de katledildi

5 çocuk babası olan 42 yaşındaki Abdul Cebbar Takın, Cudi Mahallesi’nde evinin avlusundaki lavaboya gittiği sırada devlet güçleri tarafından vuruldu.

5 çocuk babası olan 42 yaşındaki Abdul Cebbar Takın, Cudi Mahallesi’nde evinin avlusundaki lavaboya gittiği sırada devlet güçleri tarafından vuruldu. Devletin eşine, ‘terörist’ olarak yansıttığını söyleyen Zeycan Taşkın, “belediyenin temizlikçisi olan eşim Abdul Cebbar, sağlık sorunları olan bir insandı. Tuvalet evin avlusundaydı. Kendim onunla kapıya kadar gittim o sırada keskin nişancıların hedefi oldu” diye konuştu.

Cizre’de uygulanan devlet vahşeti, birçok aileyi parçaladı. Sokağa çıkma yasağı sırasında evin avlusunda keskin nişancıların hedefi olan 5 çocuk babası Abdul Cebbar Taşkın, yılbaşı gecesi katledildi. Doğduğu kentte bile toprağa verilmesine müsaade etmeyen devlet güçleri, Taşkın’ın ailesini “Cenazenizi başka bir yerde defnedin aksi takdirde biz hallederiz” şeklinde tehdit etti.

Bunun üzerine eşinin cenazesini Şırnak’ta toprağa verdiklerini söyleyen Zeycan Taşkın, 2 yıl içerisinde ailesinde iki kişinin cenazesini kaldırdığını ifade etti. Oğlu Ferhat Taşkın’ı (Ferman Agir) bir yıl önce DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitirdiğini kaydederek, “Oğlumu DAİŞ katletti, eşimi de Türk askerleri katletti. Bir yıl içerisinde iki cenaze evimizden çıkıyor. Türk devleti DAİŞ’ten daha acımasızca bize saldırdı. Günlerce evimizin dışına dahi çıkamadık. Eşim yılbaşı gecesi lavaboya giderken evimizin karşısında konumlanan keskin nişancıların hedefi oldu. Bunun adına da devlet ‘Huzur Operasyonu’ diyor. Cizre’de halka yönelik vahşet hiçbir zaman unutulmayacak. Eşimi, oğlumu bunlar katletti artık bunlara içim asla açılmaz. Bunar Müslüman olamazlar! Böyle bir vahşeti yeryüzündeki hiçbir canlı görmesin” diye konuştu.

25 yıl önce Ağrı’dan Cizre’ye geldiğini söyleyen Tezcan Taşkın, eşinin katledilmesi sonrasında dünyasının yıkıldığını belirterek şunları belirtti: “Kendim Ağrılıyım. Eşim de Cizrelidir, bu barbarlar 4 tane yetim çocukla beni yapa yalnız bıraktılar. Eşim belediyede temizlik işçisi olarak çalışarak çocukların geçimini sağlıyordu. Şimdi bu çocukların tüm sorumluluğu bana kaldı. Bu zulmü bize yapanları Allah onlara da aynısını yaşatsın. Bizden ne istediler? Bu halkı katlederek bitireceklerini mi sanıyorlar? Öldürdükleri bu kadar inanın çocukları, kardeşleri yarın karşılarında o kin ve intikamla çıkacak.”