Baluken: Darbeye karşı mücadeleyi yükseltelim

AKP/Saray hükümetinin halkın iradesini yok sayarak Amed Belediyesi’ne kayyum atadığını söyleyen Baluken, gerçekleştirilen sivil darbe karşısında demokratik kesimlere Kürt halkı ile dayanışma çağrısında bulundu.

AKP/Saray hükümetinin halkın iradesini yok sayarak Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atadığını söyleyen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, gerçekleştirilen sivil darbe karşısında demokratik kesimlere Kürt halkı ile dayanışma çağrısında bulundu.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın 30 Ekim’de hukuksuz bir şekilde tutuklanmasının ardından AKP/Saray hükümeti tarafından zaman kaybedilmeden Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasına ilişkin ANF’ye değerlendirmede bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken şöyle konuştu.

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasının 15 Temmuz darbe girişimine karşı AKP’nin başlattığı sivil darbe sürecinin devamı olduğunu belirten Baluken, “AKP/Saray rejimi bu karar ile birlikte halkın iradesine yönelik saldırılarını boyutlandırarak devam ettireceği mesajını veriyor. Bu darbe doğrudan Kürt halkının iradesinin yapılmış olmasının yanı sıra hedeflenen Türkiye halklarının iradesidir. Bu çerçevede ele aldığımızda Kürt halkının siyasi taleplerine sömürge hukuku ile yaklaşan bir rejim ile karşı karşıyayız. Bu rejim amaçlarına ulaşmak için her türlü faşizm ve otoriterliği sürdürmekten geri kalmıyor. Bu nedenle halkımıza düşen tek şey meşru ve demokratik direnişi sonuç alıncaya kadar kesintisiz bir şekilde yükseltmektir” dedi.

AKP’NİN MASKESİ AMED’DE DÜŞMÜŞTÜR!

“AKP hükümeti yürüttüğü politikalarla gerek Türkiye’de gerekse Ortadoğu’da Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyor” diyen Baluken şöyle devam etti: “Musul’u Musullular, Halep’i Halepliler yönetsin deyip, bu maske altında Kürt kazanımlarını ortadan kaldırmak isteyenlerin gerçek yüzü Amed’de ortaya çıkmıştır. Bugün Amed’de şehri halkının iradesine rağmen Ankara’dan atanmış biat eden memurlar ile yönetme anlayışı tarih boyunca devreye konulan sömürge hukukunun ta kendisidir. Amed halkı bu durumu kabul etmeyecektir! Sadece Amed halkı değil barıştan yana olan Türkiye halkları da bu hukuksuzluğu kabul etmeyecektir! Bugün demokrasiden yana olup toplumsal barışı savunan tüm çevrelerin Kürt halının iradesine yönelmiş olan bu saldırı karşısında halkımızın yanında yer alması gerekir çünkü ancak bu şekilde sonuç alabiliriz.”

‘DARBEYİ BOŞA ÇIKARACAK BİR MÜCADELE HATTI ÖRMELİYİZ’

Kürt halkına örgütlülük ve mücadele çağrısında bulunan Baluken, “Erdoğan bugün elindeki devlet yetkilerini kullanarak hukuksuz uygulamalarla devreye koyduğu faşizm ile ayakta kalmaya çalışıyor. Bu saldırıları gerçekleştirmesi gücünden değil, güçsüzlüğü ve kendi siyasi akıbetini görmesinden kaynaklıdır. O nedenle halkımız bu darbe karşısında büyük bir özgüven içerisinde örgütlülüğünü hızla geliştirerek bu faşist rejim anlayışını boşa çıkarak bir mücadele hattı örmelidir” şeklinde konuştu.