Baluken: Türkiye politik iflası yaşıyor

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Erdoğan’ın dış politikasının çökmesinden kaynaklı saldırılarını arttırdığını vurgulayarak, “Türkiye her gün biraz daha politik iflası yaşıyor” dedi.

Son dönemlerde artan gözaltı ve tutuklama furyasına tepki amacıyla HDP ve DBP Bingöl il örgütleri parti binası önünde açıklama yaptı. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, parti yöneticileri ve çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, Genç'teki DBP binasının yakılmasının da protesto edildiği açıklamada konuşan İdris Baluken, Kürt halkının elde ettiği kazanımları ortadan kaldırmak için topyekun bir saldırı ve savaş başlatıldığına işaret etti. 

Erdoğan’ın savaş politikasıyla sonuç almasının imkansız olduğunun altını çizen Baluken, “Bu politikalar ile ancak kendi sonunu hazırlayabilir. Tarih Kürt ve Türk halklarına dayatılan bu siyasi soykırımlar ile doludur. Hepsinin siyasi sonucunu gördük. Erdoğan için de böylesi bir takvim başlamıştır. Her gün biraz daha politik iflası yaşıyor. Bütün politikası çökmüştür. Erdoğan’ın şimdiki Ortadoğu politikası IŞİD ile aynıdır. Türkiye çöken bir politikaya mahkumdur. Dış politikası çöktüğü için içeride her geçen gün baskıyı artıyor” dedi. 

Baluken, saldırı ve savaşa karşı direnişi büyüteceklerini sözlerine ekledi.