Barış Anneleri Öcalan için nöbet eylemi yapıyor

Barış Anneleri Meclisi, "Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum" şiarıyla İstanbul Galatasaray'da nöbet eylemi başlattı.

İstanbul Barış Anneleri Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün iade edilmesi amacıyla Galatasaray Lisesi önünde nöbet eylemi başlattı. "Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum" ve Kürtçe "Ez li Serok e xwe, axa xwe u azadiya xwe xwedi derdi kevim" pankartının açıldığı eyleme, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve çok sayıda Barış Annesi katıldı. 24 saatlik olarak planlanan oturma eylemine valilikce yasaklanması üzerine Pervin Buldan'ın araya girmesiyle sadece 4 saat için izin verildi.  Oturma eylemi öncesinde lise önünde toplanan halk ile polis arasında gerginlik yaşandı. 

 Bir süre oturma eylemi yapan Barış Anneleri, daha sonra basın açıklaması yaptı. Barış Anneleri adına açıklamayı okuyan Hatice Aydoğdu, Öcalan'ın Kürt halkı için özgürlük ve onurlu bir yaşam ifadesi olduğunu varlığına dönük her tehdidin ise kendileri için kıyamet olduğunu belirtti.

Darbe girişiminin ardından Öcalan'ın güvenliğinden kaygı duyduklarını kaydeden Aydoğdu, bu kaygıların giderilmesine dönük ise hükümetin hiçbir adım atmadığını ifade etti. Aydoğdu, "Çünkü AKP hükümeti Kürt halkının onurlu ve özgür yaşam talebini boğmayı ve bu mücadelesini imha etmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç nedeniyle de Kürt halkının mücadelesini imha siyaseti ile ele almıştır" dedi. 

Aydoğdu, Kürt sorunun çözüme kavuşmadığı sürece Türkiye siyasetinin darbeden, faşizmden ve savaştan başka bir kaderi olmayacağını belirtti.

Aydoğdu şu hususlara dikkat çekti: "Abdullah Öcalan'a özgürlük yaklaşımı temelinde yürütülecek demokratik çözüm süreci Türkiye'de barışın, demokrasinin, özgür yaşamın adı olacaktır. Bu mutluluk, sevgi, yaşam ve kardeşliktir. Biz analar yaşamın ve kardeşliğin yolunu tuttuk. Bu temelde bugün nöbet eylemine başlamış bulunuyoruz. Tüm demokratik kamuoyunu ve kadınları faşizme karşı demokratik direnişe davet ediyoruz." 

Yapılan açıklama ardından Barış Anneleri nöbet eylemine devam etti.