Başkale Müftüsü AKP’ye üye kazandırma peşinde

Başkale İlçesi Müftüsü Mehmet Durmuş, dur durak bilmeden aleni bir şekilde AKP propagandası yapıyor. AKP'ye üye çalışması yapan Durmuş, destek vermeyen köylüleri ise gözaltı ve cezaevi ile tehdit ediyor.

Van’da kamu kurumlarında ve bürokraside adeta bir gelenek haline gelen AKP lehine, HDP aleyhine çalışma yürütme örneklerine bir yenisi daha eklendi. 
Van Valisi'nin açıkça AKP toplantılarına katılmasının ardından Başkale İlçe Müftüsü Mehmet Durmuş da köyleri gezerek AKP için destek istiyor.
Müftü Durmuş, köy çalışmalarına çıkmadan önce ilçedeki tüm imam ve müezzinleri tek tek çağırıp köylerde AKP propagandası yapmaları için görevlendiriyor. AKP İlçe yönetimi ile haftalık toplantılar yapan Durmuş; köylerde yaşananları, AKP destek vermeyenleri rapor halinde yönetime sunuyor ve ikna edilebilecek kişiler hakkında özel çalışma yürütülmesini talep ediyor.

BİZ SİYASETÇİ DEĞİLİZ, İMAMIZ

Durumdan şikayetçi olan ve isimlerinin verilmesini istemeyen 8 imam, AKP propagandası yapılmasından duydukları rahatsızlığı Müftü Durmuş’a ilettiklerini ve tehdit edildiklerini söyledi. 
Türkiye illerinden gelerek Başkale’de imamlık yapan ve güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir kişi, "Bizim görevimiz siyaset değil. Bizim görevimiz, sadece İslam dininin güzelliklerini halkımıza anlatmak ve halkımıza din görevimizi yerine getirmektir. Biz Ne AKP’nin, ne CHP’nin ne de başka bir siyasi partinin mensubu değiliz, olmamalıyız da. Ama bu konuda sürekli bize baskı uygulanıyor. Bizi böyle çalışmalara yönlendiren ilçe müftüsü bizi zor bir durumla karşı karşıya bırakıyor" diye konuştu. 
Durumdan rahatsız olan başka bir imam ise şunları söyledi: "İlçe müftüsü, her köyde en az 50 kişiyi AKP üyesi yaptırmayan görevliler hakkında soruşturma açacağını söyleyip bizi tehdit ediyor. Cemaatimizin ve köylülerimizin de bunu bilmesini istiyoruz. Biz hiçbir partiye mensup değiliz. Siyasi açıdan da kimse bizi dinlemesin ve bizim sözümüz üzerinde siyasi kararına ipotek koymasın. Biz Allah yolunda hizmet ediyoruz."