Batman’da ilk Newroz ateşi yakıldı

Batman’ın Bağlar Mahalle’sinde ilk Newroz ateşi yakılarak, kentin dört bir yanında eş zamanlı saat 19.00’da havai fişekler patlatılarak Newroz startı verildi.

Batman’ın Bağlar Mahalle’sinde ilk Newroz ateşi yakılarak, kentin dört bir yanında eş zamanlı saat 19.00’da havai fişekler patlatılarak Newroz startı verildi. Düzenlenen Newroz kutlamasına devlet güçleri saldırması üzerinde halk ise direnişe geçti.

Batman’ın Bağlar mahallesinde halk, ara sokaklarda “Direnerek kazanacağız” şiarıyla bu yıl düzenlenecek Newroz’un ilk ateşi yaktı. Düzenlenen ilk Newroz kutlamasına çok sayıda kişinin yanı sıra HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, DBP ve HDP yöneticileri de katıldı. Yakılan ateş etrafından söylenen stranlar eşliğinde halaylar çekildi. Halk sık sık “Bijî Newroz” ve “Bijî berxwedana Cizîrê/Surê” sloganları attı. Saat 19.00 olmasıyla birlikte kentin dört bir yanında havai fişekler patlatılarak, gösteri yapılarak Batman semaları renklendirildi.

Kısa bir süre sonra kutlama alanına gelen devlet güçleri tazyikli su, gaz bombaları ile plastik mermilerle saldırdı. Polisin saldırısı üzerinde mahallenin ara sokaklarına dağılan kitle ve gençler taşlar ile hava fişeklerle karşılık verdi. Onlarca araç eşliğinde ara sokaklarda devlet güçlerinin saldırmasına rağmen halk sokakları terk etmedi.

Halkın ara sokaklarında direnişi devam ederken, devlet güçlerinin ise Bağlar mahallesi Koçerler Bulvarında bekleyişi sürüyor.

...