Batman'da 'İrademe Dokunma' eyleminin beşincisi düzenlendi

Batman'da HDP, DBP ve KJA tarafından belediyelere yönelik kayyum atanmasına karşı başlatılan 'İrademe Dokunma' eyleminin 5'incisi düzenlendi.


Batman'da belediyelere kayyum atanması ardından başlatılan HDP, DBP ve KJA tarafından  başlatılan "İrademe Dokunma" eyleminin 5'incisi düzenlendi. Gülistan Caddesi'nde düzenlenen eyleme HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve Petrol İş Sendikası Başkanı Şeymus Kaygusuz ile yüzlerce kişi katıldı. Eylemde ilk olarak söz alan Mehmet, kayyumların meşrulaştırıldığını belirterek, AKP hükümetinin seçmenin iradesine saygı göstermediğini söyledi.

Ardından kitle adına açıklamayı yapan Genel İş Sendikası Eşbaşkanı Narin Erol, halkın iradesine kayyum atanmasını darbe olarak nitelendirdi. Narin, "İktidar çıkarmış olduğu kayyım yasası ile biz emekçilerin yıllardır bedel ödeyerek kazandığı, halkımızın iradesinin merkezleri olan ve bizlerin hizmet ve yaşam kaynağımız olan yerel yönetimlerimizi faşizan uygulamalar ile gasp etmiştir. Biz Kürdistan İşçi sınıfı olarak, bu baskılara karşı direniş sürecine gireceğiz ve halkımızın iradesinin yanında yer alacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylem sona erdi.