Batman’da Newroz 20 Mart’a kutlanacak

Batman’da 18 Mart’a kutlanılması planlanan Newroz kutlamasının günü 20 Mart günü ile değiştirildi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman halkı direniş ruhuyla Newroz’a katılım çağrısında bulundu.

Batman’da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan Newroz Tertip Kometesi, “Direnerek kazanacağız” şiarıyla kutlanacak tarihi Newroz hazırlıkları çerçevesinde DBP Batman İl binasında basın toplantısı düzenledi. Daha önce Batman’da 18 Mart’a kutlanılması planlanan Newroz 20 Mart Pazar günü tarihine kaydırıldı.

Toplantıya Tertip Komitesi üyeleri, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, HDP ve DBP yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda konuşan HDB Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, tarihi kutlanacak Newroz’un startını ve yapacakları izin başvurusu için bir araya geldiklerini belirterek, tarihsel olarak Newroz ne kadar Kürt halkı için önem taşıyorsa 2013 Newroz’u da halklar için o kadar önem taşıdığını ve milat olarak kabul edildiğini söyledi.

Direniş alanlarını sahiplenerek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isteyerek bu yılkı Newroz’u kutlayacaklarını belirten Acar Başaran, 20 Mart günü Newroz Alan’ında direniş ruhuyla kutlanacak Newroz kutlamasına tüm Batman halkına katılım çağrısında bulundu.

Başaran'ın konuşması ardından toplantı sona erdi.