Bingöl ve Elazığ'da eylemler: Tecrit hemen kalkmalı

Bingöl ve Elazığ'da İmralı tecridi protesto edildi, zindan direnişi selamlandı. Eylemlerde derhal tecridin kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karlıova İlçe Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için tutsakların başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevine ilişkin basın açıklaması yaptı. Parti binası önündeki eylemde, “Tecrit insanlık suçudur, tecride son verin” yazılı pankart açıldı.  
HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, tutsakların talebinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, "Adalet Bakanı tutukluların taleplerini dikkate alıp, yasa gereği haklarını bir an önce yerine getirmelidir. Tutukluların bu talepleri haklı, hukuki ve meşrudur. Bundan dolayı cezaevlerindeki tecridin de bir an önce sonlandırılması gerekiyor” dedi.

ELAZIĞ
Elazığ’da ise HDP Karakoçan İlçe Örgütü parti binası önünde açıklama yaptı. HDP İlçe Eşbaşkanı Veysi Sarıtağ, tecridin tüm ülke halkalarını olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Tekrar görüşmeler sağlanmalı, tüm halkları etkileyen tecrit kaldırılmalı, Türkiye halkları rahat bir nefes almalıdır. Bu konuda tüm toplumsal kesimler duyarlı olmalı ve açlık grevlerinin daha ileri safhalara ulaşmaması için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır” dedi.