Binler Dünya Kobanê Günü’nü kutladı

Cizîre Kantonu'nda yaşayan binlerce kişi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü Amûdê’de de kutladı.

Cizîr Kantonu halkı, Dünya Kobanê Günü için Amûdê’de bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Demokratik Özerklik Yönetimi, TEV-DEM, MSD, siyasi parti ve sivil toplum kurumları temsilcileri de katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin posterlerini kaldıran binlerce kişi, Özgür Kadın Meydanı’nda toplanarak Rojava Gençlik Birliği binasına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Berxwedana Kobanê”, “Bijî Berxwedana YPG/YPJ” sloganları atıldı,

 Rojava Gençlik Birliği binası önünde toplanan halk, bir dakikalık saygı duruşu yaptı.  Etkinlikte konuşan TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Aldar Xelîl,  1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutlayarak Rojava Devrimi kazanımlarının halkın örgütlülüğü ile gerçekleştiğini söyledi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Üyesi Hikmet Hebîb de, Kobanê direnişinin dünya çapında bir direniş olduğunu ifade etti.

Hebîb, özgürlük şehitlerinin hayallerini gerçekleştirmek ve Demokratik Federal Sistemi inşa etmek için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Yürüyüş sloganlarla son buldu.