GÖRÜNTÜLÜ

Çemçemal’de Halepçe anması

Halepçe katliamı şehitleri, Çemçemal’de Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi öncülüğünde anıldı.

Halepçe katliamı şehitleri, Çemçemal’de Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi öncülüğünde anıldı. 

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentine bağlı Çemçemal ilçesinde Yurtsever Gençlik Hareketi’nin düzenlediği törenle Halepçe şehitlerini anıldı. Çemçemal parkında bir araya gelen grup çarşı merkezine kadar sessiz bir şekilde yürüyerek katliamı yıldönümünde protesto etti. Yoğun yağmur altında yapılan yürüyüş ardından Dörtyol kavşağında gün vesilesi ile bir açıklama yapıldı. 

Gençlik hareketi üyesi Şiyar Kerkuki tarafından yapılan açıklamada Kürdistan’da şu an var olan savaşa değinerek, “Biz bugün burada bir katliamı kınamak için bir araya gelmişken, Kürdistan’ın başka şehirlerinde yeni katliamlar yapılıyor. Bu sefer katliamcı güçlerin amaçlarına ulaşmalarına izin vermemeliyiz” dedi.

‘KATLİAMCILARI ÖNLEMENİN YEGANE YOLU BİRLİK VE ÖRGÜTLÜ OLMADIR’

Katliamcı güçlerin amaçlarına ulaşmamaları için örgütlü olunması gerektiğine dikkat çeken Kerküki şöyle konuştu: “Halepçe katliamı yıldönümü vesilesi ile şehitleri anıyorum. Biz bugün Halepçe katliamını kınamak için toplanmışken unutmamalıyız ki Kürdistan’ın diğer parçalarında Kürt halkına karşı katliamlar devam ediyor. Dün Halepçe’ydi bugün Cizre, Qamışlo, Sur ve daha birçok yerde Kürt halkı katliamlarla yüz yüzedir. Kürt halkı olarak yeni jenositlerle karşı karşıya kalmamak için birlik ve örgütlü olmalıyız.”

‘KENDİ ÖZGÜCÜMÜZLE ÖZGÜRLÜĞÜ ELDE EDEBİLİRİZ’

Günümüzde Ortadoğu coğrafyasında yaşanan sistem değişikliği nedeniyle Kürt halkının özgürlüğüne kavuşması için tarihi bir fırsat ile karşı karşıya olduğunu belirten Şiyar Kerkuki, “Ortadoğu ve özellikle Kürdistan coğrafyasında bugün yaşanan savaş ve kaostan ancak, birlik olursak haklarımızı elde edebiliriz. Çünkü hem uluslararası güçler hem de onların yerel işbirlikçileri Kürt halkının haklarına kavuşmasını istemiyor. Oluşacak yeni sistemde Kürtlere yer yok diyorlar. Onun için bizim halk olarak kendi öz gücümüzle var olabileceğimiz açıkça ortadadır. O halde parti ve parça çıkarlarının ulusal çıkarların önüne katmamalıyız. Kürdistan’ın özgürlüğü için bütün şartlar olumludur. Bu fırsatı elden kaçırmamamız gerekir” dedi. 

 

...