Cenazesi kargoyla gönderilen şehidin evine baskın

Amed'deki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Cenazesi kargoyla ailesine gönderilen şehit Agit İpek'in annesinin evi de basıldı.

Amed'de birçok eve polis tarafından siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. Yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

 Dersim'de 2017 yılında çıkan bir çatışmada şehit düştükten sonra cenazesi ailesine kargoyla gönderilen HPG’li Agit İpek'in annesi Halise Aksoy'un da evine baskın yapıldı. Aksoy evde bulunmamasına rağmen arama yapan polis, evdeki eşyaları dağıttı. Arama sırasında polis, Aksoy’un kızına, “Annen evde tek mi kalıyordu? Geleni gideni var mıydı? Bu parfümün burada ne işi var? Evdeki kitapları annen mi okuyor" şeklinde sorular yönelttiği belirtildi.

 Polislerin arama sırasında şehit İpek'i de sordu, İpek'in kardeş, “Devlet cenazesini kargo ile gönderdi bize" diye tepki gösterdi.

Evde yaklaşık bir saat arama yapan polisler, buldukları bazı kitaplarla birlikte Halise Aksoy’a Anneler Günü’nde cezaevinden gönderilen bir mektubu da gasp etti.