Cerablus Askeri Meclisi Türk devletini uyardı

Cerablus Askeri Meclis Genel Komutanlığı, Türk devletinin girişimlerine karşı sessiz kalmayacaklarını, halkı ve bölgelerini uluslararası sözleşmeler temelinde savunacaklarını belirtti.

Cerablus Askeri Meclisi, Türk devletini Cerabllus ve Suriye halkına yönelik düşmanca uygulamalarından dolayı uyardı. Askeri Meclis, Türk devletinin düşmanca uygulamaları karşısında kayıtsız kalmayacaklarını, halkı ve bölgelerini uluslararası sözleşmeler temelinde savunacakları belirtti.

Konuya ilişkin Cerablus Askeri Meclisi açıklamasında, Türk devletinin Cerablus’a dönük müdahalesi uyarılırken, sınırdan içlerinde DAIŞ çetelerinin de bulunduğu büyük sayıdaki çete grubunun bölgeye gönderilmesindeki maksadın Suriye’deki güvenlik sorunlarını daha da derinleştirmeye yönelik olduğu kaydedildi.

Cerablus Askeri Meclisi, Cerablus’a yakın Minbic ve kırsal alanının QSD savaşçılarının desteğiyle kurtarılmasının ardından, Türk devletinin bölgeye yönelik düşmanca uygulamalarına hız verdiği ifade edilirken açıklama şu şekilde devam etti: “Türk devleti DAIŞ çetelerinin de içinde yer aldığı büyük sayıdaki diğer çete gruplarını harekete geçirerek, onları sınır hattına konuşlandırmış durumdadır. Amaçları, Suriye’deki huzuru bozmaya yöneliktir. Son süreçte bu uygulamalar artarak yaygınlaşmış durumdadır. Anlaşmalı kirli plan ile halkımızın kazanımları yok edilmek istenmektedir.”

Açıklamada, Türkiye’nin Halep’te Minbic’de çocukların kafasını kesen El-Kaide’ye bağlı silahlı terörist gruplara destek vererek, onların aracılığıyla bölgede pay sahibi olmak istediğine yeri verilerek şunlar kaydedildi: Türk MİT’inin desteğiyle bu çete grupları aracılığıyla Cerablus’u işgal etmek istemektedirler. Bu da arkasında Türk devletinin desteği bulunan DAIŞ ve diğer çete grupları arasında sağlanan anlaşma sonucu hayata geçirilmek isteniyor.”

Açıklamada, Cerablus Askeri Meclisi Türkiye rejimi uyarılarak şöyle devam edildi: “Suriye topraklarına ve halkına özellikle Cerablus’taki düşmanca faaliyetler yürüten Türkiye’yi uyarıyoruz. Hiçbir uygulamanıza karşı cevapsız kalmayacağız ve bütün düşmanca faaliyetlerinize karşı cevap vereceğiz. Halkımızı korurken uluslararası anlaşmalara bağlı kalacağız. Bu topraklar kimse için savaş meydanı olmayacaktır. Bölgeyi savunmak, halkımıza ve toplumumuza karşı omuzlarımızda olan ahlaki ve meşru bir görevimizdir. Bu yüzden bütün saldırı içindeki kesimlere cevap vereceğiz. Türkiye’nin emirlerine göre hareket eden silahlı grupları uyarıyoruz, gerçekleştirdiğiniz faaliyetlere son verin.”

Açıklamanın sonunda, ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin verdikleri söze göre hareket ederek Türkiye’nin bölgeye karşı geliştirdiği müdahalelere engel olması gerektiği ve halkımızın edindiği kazanımları korumaları gerektiği belirtildi. Bizler her zaman saldırılar karşısında kayıtsız kalmayacağız.”

Cerablus Askeri Meclisi, Fırat Cerablus (Cewadira) taburu, Ehrar Cerablus ve Siqûr Cerablus taburlarının birleşimiyle ilan edildi.