Çete saldırıları ve çatışmalar sürüyor

YPG, çete saldırılarının sürdüğünü, YPG/YPJ savaşçılarının anında karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti. Saldırılar, YPG/YPJ savaşçıları tarafından püskürtüldü.

YPG Basın Merkezi, çete saldırıları ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPG, “Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarının devam ettiğini bildirdi. YPG, 15 Mart günü gece saatlerinde çete gruplarının Seken Şebab ve Eşrefiye bölgelerinden düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmaların da aralıklarla sürdüğünü ifade etti.

YPG açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“15 Mart günü saat 20.00'da DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güneydoğusunda bulunan Kadriye köyüne yönelik bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Patlayıcı yüklü araçla düzenlenmek istenen saldırı güçlerimiz tarafından püskürtülmüştür.

Çete grupları 22.00 ile 23.00 saatleri arasında da ağır silahlarla Tişrîn barajının batısına yönelik bir saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri aynı saatler arasında Qereqozax köprüsü yakınlarından Qereqozax köyü, Girê Sor ve Girê Sîdar mıntıkalarına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. Çete grupları 16 Mart günü (bugün) 03.00 ile 04.00 saatleri arasında aynı bölgelere yönelik ikinci bir saldırı düzenlemiştir.”