Cizre’de DAİŞ’in izleri

Cizre de sıkıyönetim saldırıları esnasında devlet güçlerinin karargaha çevirdiği bir evde DAİŞ mühürlü kağıt bulundu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sıkıyönetim saldırılarına verilen gündüz arası sonrası devletin yarattığı tahribatlar gün yüzüne çıkarken devlet güçlerinin karargâh olarak kullandığı evde DAİŞ mühürlü kağıt bulundu. Daha önce de kente farklı Arap ülkelerine ait paralar bulunurken, operasyonlara katılanların çoğunun Arapça ve Azerice konuştuğu da belirtilmişti. 

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin desteklediği Ehrar El-Şam'ın eski bir yöneticisi olan M.E.Z.'nin Kuzey Kürdistan'da savaşmak için Suriye'den 750'e yakın çetenin getirildiğini açıklamıştı. AKP hükümeti bu bilgiye ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

BİR EVDE DAİŞ MÜHÜRLÜ KAĞIT BULUNDU

Bu bilgilerin yanısıra, Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde devlet güçlerinin günlerce kullanılan bir evde Arapça yazılı duanın altındaki DAİŞ mührü bulundu. Arapça ve Türkçe yazılan duada askerlerin bu duayı günde 52 defa okunması istenilirken, dua sonunda  "Bu topraklara gerçek İslami getireceğiz" cümlesinin yer alması dikkat çekici. El yazı ile beyaz bir kağıda yazılan yazının altında iki DAİŞ mührü bulunurken, devler güçlerinin saldırılarda Suriye'den getirdiği çeteleri kullandığı yönündeki iddiaları akla getirdi.

4 ÜLKEYE AİT PARA BULUNMUŞTU

Cizre'de 79 gün süren soykırım saldırıları sırasında işgal edilip karargaha çevrilen evlerde Suudi Arabistan dahil 4 ülkeye ait paralar ve bir çok delil bulunmuştu. 

...