DBP'den 'Halepçe' açıklaması: Kürt halkı vazgeçmeyecek

Halepçe Katliamı'nı lanetleyen DBP, "Kürtler, bugün Türkiye’de yine bir katliamla karşı karşıya. Direniş ruhuyla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Halepçe Katliamı'nın 28. yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.
Yazılı açıklama yapan DBP, "1988 yılında tüm dünyanın gözü önünde kimyasal silahlarla 12 bin Kürt katledildi. 14 bin 765 kişi de ağır yaralandı" diyerek, katliamı lanetledi.
Katliamın üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen bugün de Kürtlerin kendi vatanlarında katliam uygulamalarına maruz kaldığına vurgu yapılan açıklamada, "Halepçe’de Kürtlere kimyasal gazlar ve biyolojik silahlarla saldıran barbar zihniyet, bugün de Rojava’da Şengal’de, Cizre’de varlığını sürdürmekte. Zaman geçse de Kürde düşman zihniyet değişmemiştir" denildi.

'KÜRT HALKI DİRENİŞLE AMACINA ULAŞACAK'

"Sömürgeci güçler Kürtlere yönelik katliam uygulamalarını sistemli bir biçimde ve dayanışma içinde sürdürüyorlar.  Halepçe’de kimyasal gazlarla soykırıma maruz kalan Kürtler, bugün Türkiye’de yine bir katliamla karşı karşıyadır" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şunlar da belirtildi:
"Türkiye’de bugün Kürt kentleri, Kürt kasabaları, Kürt köyleri ablukaya alınmış, evler yerle bir edilmiş; kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden öldürülmeye devam ediliyor.
Halepçe’de bebeğine sarılarak kimyasal gazlardan korumaya çalışan Kürt annesi bugün de kızının bedeni çürümesin diye buzdolabına saklamak durumunda kalıyor.  
Kürtlere yönelik katliam uygulamalarına dünyanın sesizliği ve kirli pazarlık uygulamaları yine devrededir…
Kürt halkının öz yönetim talebi en vahşi uygulamalarla karşılık buluyor olsa da Kürt halkı özgürlük talebinden vazgeçmeyecek, ortaya koyduğu büyük direnişle amacına ulaşacaktır.
Rojava’da nasıl ki barbar vahşilere karşı kadınıyla erkeğiyle dünyada eşine az rastlanan bir direniş destanı yazdıysa Kürtler, bugün de abluka altına alınan ilçelerde katliama karşı, yok edilmeye karşı direnecektir."
DBP, açıklamasının sonunda da "Demirci Kawa’nın zulme karşı başlattığı direniş ruhuyla mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz" dedi.