DBP: Kobanê'deki enternasyonalist dayanışmayı sürdürelim

Dünya Kobanê Günü'nü kutlayan DBP, faşizme ve barbarlığa karşı enternasyonalist dayanışmaya çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 1 Kasın Dünya Kobanê Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Almanya'dan İtalya'ya, İskandinav ülkelerinden Fransa'ya, İngiltere'den Yunanistan'a, Kanada'dan Avustralya'ya, Hindistan'dan Ekvador'a, İspanya'dan ABD'ye kadar dünyanın her köşesinde, yüzlerce kentte Kobanê'deki direniş sahiplenilerek, dayanışma sergilenmiştir. 2 yıl önce Kobanê'de IŞİD'e karşı verilen büyük insanlık mücadelesinin zaferle sonuçlanması dünya halklarına büyük bir moral kaynağı olmuştur. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle insanlığa bu zaferi hediye edenleri selamlıyor, verilen büyük insanlık mücadelesinde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz" denildi.

Kobanê'de çeşitli halkların ve inançların dayanışmasıyla DAİŞ'e karşı zafer kazanıldığının vurgulandığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Rojava Devrimi bize  başka bir yaşamın mümkün olduğunu göstermektedir. Rojava Devrimi ve Kobanê zaferi sadece Kürtlerin bir başarısı değil, demokratik insan hakları, özgürlük ve adalet talep eden bütün insanların çözüm çizgisidir. Ortadoğu'da yaşanan krizden çıkışın yolu da Rojava Devrimi'nin kalıcılaşmasıdır.

Ortadoğu'da dengeler yeniden kurulurken AKPnin yürüttüğü Kürt karşıtı politika  Türkiye'yi denklemin dışına itmiştir. AKP nin politikası başından beri Rojava’daki kazanımlara karşı sistemli bir karşı duruş olmuştur.  Eğer IŞİD  günümüzde  Bab, Deyrizor ve Raqqa'da varlığını sürdürüyor ve kıyımlarına devam ediyorsa, AKP’nin Rojava’daki demokratik güçlere karşı politikasının IŞİD’in varlığını sürdürmesinde hayati düzeyde etkisi olmuştur. AKP Suriye demokratik güçlerine ve Rojava’yı başından beri en yüksek düzeyde baskı altına almış ve bu baskıyı günümüzde savaş düzeyine çıkarmıştır. Başta Kürt halkı olmak üzere bölge halklarına yönelik saldırgan bir politikayı öne çıkarması bölge halkları açısından da temel bir endişeye yol açmıştır. Türkiye'nin içeride ve dışarıda savaş politikası, Türkiye'yi krizin merkezi haline getirmiştir."

'BARBARLIĞA VE FAŞİZME KARŞI...'

DBP, açıklamasının sonunda ise şu mesajları verdi: "Barbarlığa ve faşizme karşı enternasyonalist dayanışma ruhunun günümüzde de gösterilmesi elzemdir. 1 Kasım Kobanê Günü vesilesi ile bir kez daha Rojava ve Kobanê direnişinde emeği ve katkısı olanları selamlıyor, bu uğurda yaşamını yitirenleri ve şehadete ulaşanları saygıyla anıyoruz."