Dersim'de DEM-GENÇ öncülüğünde Newroz ateşi yakıldı

Dersim'de öğrenciler Newroz kutlamalarına başladı.

Dersim Üniversitesi'nde DEM-GENÇ öncülüğünde öğrenciler Newroz ateşini fakülte meydanında yaktı. Newroz ateşinin yakıldığı sırada  sık sık "Kawa'nın ateşi sarayları yakacak", "Biji Serok Apo","Biji Newroz piroz be" sloganları atıldı.
Meydanda öğrenciler adına hazırlanan metni okuyan DEM-GENÇ Üyesi Şinda Kara, "Newroz ezilen mazlum halkların zafer ve özgürlük ateşini yaktıkları gündür. Newroz modern Dehaklar'a karşı mücadelenin boyutlandığı, halkların emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı savaşlarını yükselttikleri gündür. Zilan'dan Ağrı'ya, Dersim'den Koçgiri'ye, Nevala Kasaba'dan Uludere'ye, Cizre'den Sur'a, Nusaybin'den Gewer'e devam eden Dehaklar'ın inkar, asimilasyon ve katliam politikalarına karşı Şeyh Said'den Seyit Rıza'ya, Mazlum'un isyanından dörtlerin yaktığı ilk ateşle Kürt kadınının özgürlük mücadelesinde direngen ve asi kadını Sakine Cansız'dan devralınan bayrakla eşitlik ve onurlu bir yaşam için direniş bugün Newroz ateşleriyle devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından erbane grubu sahne aldı ve Newroz ateşi yakıldı.

YARINKİ KUTLAMAYA ÇAĞRI

Öte yandan DEM-GENÇ üyeleri, yarın (18 Mart) Dersim merkezde kutlanacak Newroz programı için de öğrencilere çağrıda bulundu. Kutlamalara HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katılacak.
 

...