Dersim'de iş bırakma eylemi

DİSK Dersim Şubesi, belediyelere kayyum atanması ve eş başkanların tutuklanmasını bir günlük iş bırakma eylemi ile protesto etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin Dersim Belediyesi öncülüğünde basın açıklaması düzenledi. Belediyenin hizmet binası önünde yapılan eyleme, Dersim Belediyesi eş başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, DİSK Dersim Şubesi Eş Başkanı Şükran Yılmaz ve tüm belediye çalışanları katıldı.

YILMAZ: BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA!

Eylemde konuşan DİSK Şube Eş Başkanı Yılmaz,15 Temmuz'daki askeri darbe girişiminin ardından emekçilerin kazanımlarına yönelik saldırıların hızla devam ettiğini belirtti. Yılmaz, AKP'nin iktidarını işçilerin, emekçilerin haklarını gasp ederek sürdürmeye çalıştığını belirterek, bunu direnişle engelleyeceklerini söyledi.

Amed Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmalarını da asla kabullenmeyeceklerini ifade eden Yılmaz, "Eş başkanlarımızın korsanvari bir şekilde gözaltına alınması, tutuklanması ve belediye binasına yönelik abluka ve işgal girişimi bardağı taşıran son damla olmuştur" dedi.

Eylem, alkış ve sloganların eşliğinde sonlandırıldı.