Devlet, katlettiği gazete dağıtımcısına hapis cezası verdi!

Cizre'de katledilen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Ömer Baran hakkında 5 yıl 5 ay hapis cezası verildi!

Kürtlere dönük soykırımcı zihniyetin sürdüğü Türkiye'de, yargının skandal kararlarına her gün yenisi ekleniyor. Şırnak'ın Cizre ilçesindeki vahşet bodrumlarında yaşamını yitirenlerden Azadiya Welat gazetesi çalışanı Ömer Baran ile çalışma arkadaşları Sabri Adanır ve Murat Demir hakkında gazete dağıtımı yaptıkları için 2014 yılında "örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan davadan skandal bir karar çıktı. 

5 YIL HAPİS!

Cizre Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 Mart günü görülen karar duruşmasında avukatlar, yaşamını yitirmesi nedeniyle Ömer Baran hakkındaki dosyanın düşürülmesini, diğer gazete çalışanlarının da beraatını talep etti. Ancak mahkeme heyeti, yaşamını yitiren Ömer Baran ve diğer gazete çalışanları hakkında TMK ve TCK 220/6 delaleti ile 314/2 maddesi gereğince "Örgüt üyesi olmamakla beraber, örgüt faaliyetlerinde bulunmak" iddiası ile 5 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

AVUKATLAR: HUKUKA TAMAMEN AYKIRI

Av. Nurettin Gasır, skandal kararı temyiz edeceklerini belirtirken, Av. Rojhat Dilsiz de kararın ulusal ve uluslararası hukuka tamamen aykırı olduğuna, sadece Azadiya Welat gazetesini dağıtmanın "Örgüt üyesi olmak" için delil olarak görüldüğüne dikkati çekti. Av. Dilsiz, bu kararın ileri süreçte okurlar için de baskı ve tehdit oluşturabileceğini kaydetti.