Devlet Şırnak halkını göçertmek için evleri tarıyor

Şırnak merkeze yakın köylerde kaldıkları çadırların devlet tarafından kaldırılmasının ardından kulübelerde yaşayan halka da saldırılıyor.

Şırnak'ta  8 aydır 'sokağa çıkma yasağı' sürerken devlet güçleri bir yandan da topraklarını terk etmek istemeyen halka yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yasak nedeniyle kent merkezine uzak yerlerde kurdukları çadırlarda yaşayan halk, devlet güçlerinin saldırıları nedeniyle göç etmeye zorlanıyor. Şırnak halkının Toptepe ve İkizce köyleri civarında yaptıkları derme çatma kulübelere  önceki gün asker ve korucular tarafından açılan ateş sonucunda  hamile olan Belkıs Katar yaralanmıştı. Katar, halk tarafından hastaneye yetiştirilmişti.  

ANNE KATAR: ÇADIRLARIMIZ YIKILDI, KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDUK

Anne Emine Katar, 8 aydır Şırnak'taki yasağın kalkmasını beklediklerini belirterek, önce kaldıkları çadırlara, şimdi de yaptıkları kulübelere saldırıldığını söyledi. Anne Katar, "8 aydır devletin zoru ile toprağımızdan ve evimizden uzağız. Biz de kendimize ilk önce çadır kurduk. Çünkü başka illere gitmek istemedik. Ama devlet buna rağmen, bizim çadırlarımızı kepçe ile yıktı. Şimdi de bu derme çatma yerde kızımla beraber bir ev yapmaya çalıştık. Bu sefer de kurşunların hedefi olduk" dedi.

'ASLA GİTMEYECEĞİZ!'

Katar, askerlerin ve korucuların her akşam rastgele ateş açtığını belirterek, önceki gün de aynı şekilde etrafı taradığını söyledi. Anne Katar, şunları da aktardı: "Korkudan başımızı kaldıramıyorduk. Kızım da mutfakta yemek hazırlıyordu. Tepsiyi kaldıracağı esnada kurşun kaburgalarına denk geldi. Zaten kızım hamileydi ve saatlerce ambulans bekledik ama gelmedi. Sanayi noktasında kendimiz götürdük ve geçişine izin vermiyorlardı. 4 saat geçtikten sonra hastaneye götürmemize izin verdiler. Üstelik olay inceleme eve geldiğinde kurşunun nereden geldiğini bize soruyorlardı. Biz de korucu ve askerlerin  taradığını söyledik ama kabul etmediler." 
Anne Emine Katar, son olarak, bu saldırılara rağmen göç etmeyeceklerini belirterek, "Biz asla buralardan gitmeyeceğiz" dedi.