GÖRÜNTÜLÜ

Devrimci Güçler, Türk çetelerine karşı mevzilerde

Türk devletine bağla çetelerin Şehba bölgesine saldırıları sürüyor. Devrimci Güçler ise savunma hatlarını güçlendiriyor.

Rojava' Efrîn kantonu sınırları içerisinde kalan Şehba bölgesine yönelik Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin saldırıları sürerken, özgürleştirilen köylerin savunma hatları güçlendiriliyor. Şehba’nın Harbul köyünün DAİŞ çetelerinden kurtarılmasının ardından Türkiye destekli 'Fırat Kalkanı' çeteleri bölgeye saldırdı.

Til Şairli, Devrimci Güçler'den Mahmud Omer, tüm saldırıları kırdıklarını ve bölgelerini koruduklarını belirtti. 

'DİRENİNCE KAZANDIK'

Omer, Herbel köyünde yaşananların DAİŞ işgaline son veren müdahalelerinin ardından geliştiğini vurguladı. Mare kasabasına üç kilometre mesafede stratejik öneme sahip olan köye yönelik Fırat Kalkanı çetelerinin Türk uçak, tank, füze ve topçu ateşi eşliğinde saldırdıklarını aktaran Omer, direnerek zafer kazandıklarını belirtti. Omer, saldırıların Tel Mald ve Mare’den eş zamanlı başladığını ve hava saldırısına karşı hafif silahlarla mevzilerini koruyarak kazandıklarını belirtti.

Omer, şöyle konuştu: "Türk ordusu ve çeteler sivilleri hedef aldı. Bu yüzden bazı kayıplar ve yaralanmalar oldu. Mare tarafından bize yönelik gerçekleştirilen saldırı bizler için sürpriz oldu. Anlaşılan o ki, AKP onların da aklı ile oynamış ve kardırılmışlar. Bize saldıranlar Fırat Kalkanı çeteleriydi. Biz Suriye Suriyelilerindir, diyoruz. Burada bir şeye karar verilecekse, o bizim hakkımızdır. Türk devleti tarafından veya yabancılar tarafından hazırlanan çeteler ve onların planlarına karşı koyacağız."
Mahmud Omer, Türk devletine tepki göstererek, "Başkalarının işlerine karışacağına önce kendi demokrasi sorununu çözsün" dedi.