DTK 3 günlük yas ilan etti

Antep katliamına ilişkin açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugünden geçerli olmak üzere 3 günlük yas da ilan etti.

Son bir yıldır Kürdistan ve Türkiye'de yaşanan savaş ve kaos ortamının her geçen gün daha da derinleşerek devam ettiğine işaret edilen DTK açıklamasında, "Bunca katliam, baskı, sindirme, yok sayma AKP ve Saray'ın iktidarı uğruna yaşanmakta ve yaşanmasına göz yumulmaktadır. KCK'nin dün sürece ilişkin yaptığı açıklamada, savaş sürecinin barış sürecine evirilmesi için yayınladığı deklarasyon sonrası Dilok'ta böyle bir katliamın gerçekleşmiş olması; AKP devletinin başta Rojava ve tüm Kürt halkımıza karşı uyguladığı inkarcı ve katliamcı politikalarının sonucudur" denildi. 

‘SORUMLU AKP’DİR’

Katliam DAİŞ çeteleri tarafından yapılmış olsa da sorumlusunun AKP hükümeti olduğuna vurgu yapan DTP açıklamasında şöyle denildi: ‘’Dün gece Dilok'ta Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu onlarca insanımız katledilmiş, 100'ü aşkın insanımız yaralanmıştır. Bu vahşi saldırının sadece, Akdere Mahallesi'ndeki düğün alayına değil, tüm Kürt halkına dönük yapılan bir saldırı ve soykırım olduğunu vurgulamak isteriz. Dilok'un Şahinbey İlçesi Akdere Mahallesi'nde düğüne yapılan hain saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Bu vahşi saldırı sonucu şehit düşenlerin, başta ailelerine ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."  

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Açıklamanın sonunda katliam nedeniyle 3 günlük yas ilan edildiği belirtilerek, "Bu çerçevede; bu vahşi saldırıya karşı, tüm halklarımızı, sivil toplum örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini ve uluslararası kesimleri sessiz kalmamaya, herkesin bulunduğu yerden bu vahşete karşı demokratik tepkisini ortaya koymaya çağırıyor, bu günden itibaren 3 günlük yas ilan ediyoruz" denildi.